Artikel opslaan

1. Eten is gezellig

Wat kun je doen op zondag? Wat denk je er van om eens gezellig met je lover of met vrienden een hapje te gaan eten. En dan niet op de bank met je bord op schoot voor de televisie. Nee, wat dacht je van gezellig gourmetten, (kaas)fonduen of gewoon lekker uit eten. Eten is gezellig en ook zondagavond mag gezellig zijn.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Doe eens sportief

Je hoeft je niet in het zweet te werken om een beetje sportief te doen. Ga eens lekker spontaan met wat vrienden bowlen voor een uurtje. Vaak is dit op de zondagavond goedkoper dan bijvoorbeeld op zaterdagavond. Of wat dacht je van karten, boulderen of lekker een wandeling maken in de natuur?

3. Heerlijk relaxen

Oké, het kan natuurlijk zo zijn dat je een wilde zaterdagnacht achter de rug hebt. Dat je dan niet zo te porren bent voor wilde uitjes is logisch! Maar van een beetje chillen achter de tv word je ook niet echt vrolijk. Pak je lief bij de hand en ga na het avondeten nog een paar uurtjes genieten in het dichtstbijzijnde saunacomplex. Heerlijk relax en je bent er toch even uit. En als je echt niet meer het huis uit wilt, dan maak je toch een spa in je eigen badkamer? Daar kunnen jullie ook nog eens heerlijk van elkaar genieten!

4. Een romantisch avondje

Zondagavonden zijn onwijs romantisch! Jullie zijn allebei vrij en allebei uitgerust, dus er is genoeg ruimte voor wat romantiek. Kleed je warm aan, pak de auto en rijd lekker naar het strand. Eet daar gezellig en romantisch met zijn tweetjes een patatje op de pier. Meer heb je niet nodig! Geen strand in de buurt? Wat dacht je van een romantische picknick met een kleedje op het dak van je auto, inclusief champagne en aardbeitjes, midden in het weiland. Mmm…

5. Maak jezelf nuttig

Tsja, het is natuurlijk maar de vraag wat je liever doet, bankhangen of iets nuttigs doen. Toch kan de zondagavond heel goed zijn om een klusje te doen wat bijvoorbeeld al een tijdje op zich laat wachten. Misschien het inplakken van de foto’s van de vakantie, of het opruimen van de kast. Zo maak je van die saaie avond, een nuttige avond en kan je daarna met een voldaan gevoel toch nog een beetje bankhangen.

6. Organiseer een high tea

Thee drinken hoeft echt niet alleen aan het eind van de middag! Zondagavond is ook een geschikte tijd voor een gezellige High Tea met vriendinnen. Ideaal, want vaak is iedereen wel thuis op zondagavond. Sla lekkere soorten thee in, warme chocolademelk en lekkere hapjes en maak er een echt bijklets moment van.

Meer leuke tips voor de zondag?

Maak je je niet alleen zorgen om de zondagavond maar ben je bang voor een duffe dag in het algemeen? Ga dan eens aan de slag met de volgende artikelen en maak van jouw zondag een bruisende dag!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test