1. Doelen stellen geeft je focus

Heb jij al een doel gesteld voor de komende 2 tot 3 jaar? Nee? Zonde, want mensen met een duidelijk doel voor ogen bereiken meer dan mensen ‘die maar wat doen’. Een duidelijk doel zorgt voor focus. Het geeft je als het ware oogkleppen.

Door een doel voor jezelf te stellen wordt het makkelijker om te selecteren of je met de juiste zaken bezig bent. Besteed je je tijd veel aan zaken die niets met je doel te maken hebben? Dan kun je daar minder van gaan doen, en meer doelgerichte dingen ondernemen.

Een doel wat je niet expliciet voor jezelf stelt zul je waarschijnlijk ook nooit bereiken. Dus denk er eens over na. Als er één ding is dat je binnen 3 jaar wilt bereiken, wat zou dat dan zijn? Maak je geen zorgen als je doel misschien een beetje te mooi is om waar te zijn. Zolang jij gelooft dat het mogelijk is, en stapje voor stapje naar het doel toewerkt, maak je een grote kans om je doel te bereiken!

Lees ook: Hoe maak je je dromen waar?

2. Succesvol worden door je zo te gedragen

Het is belangrijk dat je jezelf gaat zien als een succesvol persoon. Als je jezelf succesvol voelt zul je er namelijk ook meer van ervaren. Andere mensen werken namelijk het liefst met succesvolle mensen.

Je kunt jezelf ‘overtuigen’ door in het gevoel van succes te stappen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op papier te zetten hoe je leven eruit zal zien als je je grote doel hebt bereikt. Maak het zo gedetailleerd mogelijk voor jezelf. Door het op te schrijven in een soort opstel dwing je jezelf de situatie voor jezelf te visualiseren. Dit helpt je om het ‘gevoel van succes’ op te roepen. Probeer dit gevoel iedere dag terug te halen door bijvoorbeeld je eigen teksten te lezen.

3. Herinner jezelf aan je eigen succes

Je bent zo succesvol als je zelf gelooft. Overtuig jezelf er dus echt van dat jij een succesvol persoon bent. Gebruik een affirmatie om jezelf te overtuigen. Zeg bijvoorbeeld iedere dag als je onder de douche staat tegen jezelf: “Ik ben succesvol, ik ga mijn doel bereiken.”

Een affirmatie is een soort leugentje wat je aan jezelf vertelt om jezelf als het ware te ‘brainwashen’. Op den duur ga je je eigen affirmaties namelijk geloven en zie jij jezelf echt als een succesvol persoon.

Lees ook: Affirmaties – hersenspoel jezelf

4. Push jezelf verder en verder

Zodra je een duidelijk en aantrekkelijk doel voor jezelf hebt gesteld weet je waar je naartoe wilt. Het enige waar je nog mee te maken hebt is het ‘gat’ tussen je prachtige doel en de huidige realiteit.

We kunnen je vertellen dat de kunst van het ‘doelen bereiken’ en succesvol worden niets anders is dan steeds maar weer stappen blijven zetten in dezelfde richting. We kunnen je ook al van tevoren vertellen dat het behalen van een ambitieus doel niet altijd makkelijk is. Die kleine stappen kunnen soms namelijk best pittig zijn. Bovendien kan het gebeuren dat je ergens de ‘verkeerde afslag’ neemt waardoor je veel moeite doet voor niets.

Blijf jezelf echter steeds pushen richting je doel, ook in tijden waarin het minder makkelijk is. De meest succesvolle mensen pushen zichzelf door diepe dalen om er vervolgens sterker uit te komen.

Lees ook: Hoe word je echt succesvol?

Meer lezen over succes?

Als je meer interessante tips wilt lezen over hoe je succesvol wordt, en hoe je je succes vasthoudt, raden we je het onderstaande boekje van Deepak Chopra aan. Lees ook eens: succesvolle doelen stellen.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test