Artikel opslaan

Een beter mens worden

Er zijn twee manieren om ervoor te zorgen dat mensen tegen je op kijken:

  1. Door rijk en succesvol over te komen. Door veel mooie spullen te kopen en te investeren in het verhogen van je status.
  2. Door in jezelf te investeren, en gaandeweg een beter mens te worden. Kalm, liefdevol, succesvol, sociaal en vol zelfvertrouwen.

De eerste route is de makkelijkste, en is ook de route die de meeste mensen kiezen. Het is ook de minst effectieve route, omdat het een eindeloze race is. En hij geeft je weinig voldoening, omdat je vooral investeert in oppervlakkigheid.

De tweede route is moeilijk en tijdrovend. Maar je haalt er absoluut de meeste voldoening uit. Waarom? Omdat het eigenlijk helemaal los staat van de mensen om je heen. Mensen kijken tegen je op als bijproduct van je ontwikkeling. Het is niet datgene waarvoor je werkt.

Het is eigenlijk heel simpel: je wordt een persoon waar mensen tegenop kijken, zodra jij de persoon wordt waar je zelf tegenop zou kijken. Laten we eens kijken wat dit inhoudt.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Je leeft met een missie

Mensen met een missie zijn inspirerend. Ze weten waar ze voor leven, ze weten wat ze willen bereiken en ze weten wat ze te doen staat. Ze doen werk van betekenis, en dat geeft ze voldoening. En dat stralen ze uit, waardoor ze respect opbouwen bij de mensen om hen heen.

Zoek uit wat jouw missie is. Wat jouw doel wordt de komende tijd. En ga eraan werken.

2. Je hebt je sociale vaardigheden ontwikkeld

Iedereen kijkt op tegen mensen met geweldige sociale vaardigheden. Van die mensen die vol zelfvertrouwen een volle kamer binnenlopen, en vervolgens leuke gesprekken aanknopen met verschillende personen.

Door te investeren in je sociale vaardigheden kun je ook zo’n persoon worden. Dat vereist oefening en het kost tijd. En ja, het is eng. Maar het is een geweldige manier om meer plezier uit je leven te halen, aangezien onze interactie met andere mensen zo’n belangrijk onderdeel van ons leven is.

Bovendien is het een geweldige manier om meer te kunnen betekenen voor andere mensen. Hierdoor krijgen mensen meer waardering voor je, en zullen anderen sterker tegen je op kijken.

3. Je bent liefdevol en vrijgevig

We hebben het meeste respect voor mensen die niet alleen aan zichzelf denken. Mensen die oprecht luisteren en niet eindeloos over zichzelf praten.

Mensen die ervoor zorgen dat jij je goed voelt. Die zich bekommeren over jouw welzijn. Mensen die niet oordelen, waarbij je het gevoel hebt dat je jezelf kunt zijn. En die niet te beroerd zijn om je te helpen als het nodig is.

Deze mensen leven vanuit een basis van liefde. Ze zien in hoe we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Door zelf meer te leven vanuit liefde word je niet alleen een warmer persoon, je wordt ook minder bang. Minder bang om niet genoeg te hebben, minder bang om te delen. Met andere woorden, je wordt guller en vrijgeviger.

Je wordt liefdevoller door te oefenen. Door jezelf eraan te herinneren dat je altijd kunt kiezen hoe je reageert op de gebeurtenissen in je leven. En bij voorkeur te kiezen voor de liefdevolle reactie. Vraag jezelf vaker af: “Wat zou liefde doen?”

4. Je blaakt van zelfvertrouwen

De meeste mensen verwaarlozen hun zelfvertrouwen. En wanneer ze dan in contact komen met iemand die juist heeft geïnvesteerd in haar zelfvertrouwen, kijken ze tegen diegene op.

Door je zelfvertrouwen te ontwikkelen, en te ontdekken hoe je echt in jezelf kunt geloven, straal je een bijzondere energie uit. Het maakt je magisch, het geeft je een bepaalde aantrekkingskracht. Zolang je niet doorslaat naar arrogantie natuurlijk.

Mensen met veel zelfvertrouwen zijn vaak kalm, liefdevol, open, succesvol, geïnteresseerd én interessant. En ja, ze zitten ook nog eens erg lekker in hun vel.

5. Je bent kalm

Wat vind je indrukwekkender: een ninja die zich druk maakt en constant in beweging is of een ninja die kalmte uitstraalt en zijn tegenstander met vertrouwen tegemoet ziet?

Als jij kalm bent, dan krijgen mensen het idee dat je geen reden hebt om je druk te maken. En dat vinden ze bijzonder, aangezien ze zichzelf druk maken over allerlei zaken.

Kalmte is een prachtig uitgangspunt. Het geeft je meer rust, vrijheid en een heldere geest. Bovendien stralen kalme mensen een bepaalde wijsheid uit. Logisch, want het vereist behoorlijk wat wijsheid om kalm te blijven in een turbulente wereld.

Je ontwikkelt je kalmte door te leren hoe je je problemen in perspectief plaatst. En hoe je ze los kunt laten. Dat is moeilijk, dat kost tijd voordat je dat onder de knie hebt. En dat is precies de reden waarom het zo bijzonder is als je mensen ontmoet die echt kalm zijn. En het is ook precies de reden dat het zo waardevol is om deze eigenschap te ontwikkelen.

Werk aan jezelf en word een bijzonder mens

Door simpelweg te werken om een beter mens te worden, zullen mensen vanzelf tegen je op kijken. Ze zullen respect voor je krijgen en je waarderen voor wie je bent en wat je doet.

En weet je wat zo fijn is? Door jezelf te ontwikkelen maak je je leven ook nog eens een stuk leuker. Je ervaart meer voldoening, meer geluk, meer succes en meer kalmte. Weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan bij het opbouwen van je zelfvertrouwen. Dit vormt een geweldig fundament onder een beter leven.

Dus ja, mooi spul. Het zet je háást aan het denken: wat maakt het eigenlijk uit of mensen tegen je opkijken? (hint: helemaal niets)

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test