Artikel opslaan

Uitgaan van het goede

Benader jij vreemden vanuit liefde of vanuit angst? Denk je dat mensen in essentie goed zijn, of dat ze in essentie slecht zijn? Ben jij gaan geloven dat we vreemden moeten wantrouwen door alle nare verhalen die we horen in het nieuws?

Door je af te sluiten voor mensen die je niet kent, en ze niet de liefde te geven die je te bieden hebt, doe je jezelf tekort. Wanneer je uit gaat van het goede in ieder mens, is het veel eenvoudiger om contact te leggen.

Als je uit gaat van het goede in ieder mens zul je ontdekken dat de mensen om je heen best oké zijn, en dat de wereld eigenlijk veel mooier is dan de media ons doen geloven.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Leven vanuit liefde in plaats van angst

Als je hebt geleerd te leven vanuit angst, denk dan eens opnieuw na. Angst is de kracht die mensen uit elkaar drijft. Het is de drijvende kracht achter alle vervelende verhalen in de krant: ruzie, geweld, corruptie, oorlog en geweld. Angst is de fundering achter alle negatieve gevoelens, en de kracht van angst wordt nog altijd misbruikt om mensen in beweging te brengen.

Wanneer je kiest om te leven vanuit een gevoel van liefde, ziet je leven er heel anders uit. Liefde is dat wat mensen bij elkaar brengt, wat zorgt voor harmonie, plezier, begrip, empathie en alle andere positieve gevoelens.

Wanneer je kiest voor een leven dat wordt gefundeerd op een gevoel van liefde, dan zal alles je makkelijker af gaan. Je wordt minder snel boos, ervaart minder stress en je ontwikkelt meer respect voor de mensen om je heen.

Beschouw jezelf niet als apart van een ander

Je kunt een positieve beweging in de wereld zijn door te leven vanuit een gevoel van eenheid en liefde. Leef zonder angst. Sta niet toe dat irrationele gevoelens van angst je afzonderen van andere mensen. Voel universele liefde voor alles en iedereen.

Beschouw jezelf niet als apart, als los van het geheel. Zie jezelf als onderdeel van alles en iedereen. Doe je best om liefde te voelen voor alle mensen om je heen. Dus niet alleen je vrienden en je familie, maar ook voor die oude man die naast je zit in de tram, de bedelaar op het station, de strenge conducteur en de arrogante vrouw achter de balie.

Geef je liefde aan iedereen. Je hebt er genoeg van, je hoeft het niet te reserveren voor slechts een paar mensen. Respecteer iedereen, voel je verbonden met iedereen en deel je liefde met iedereen.

Lach en wees vriendelijk voor alle mensen

Wanneer je begint te leven vanuit liefde zul je merken dat mensen je positieve uitstraling oppikken. Je legt makkelijker contact omdat je liefdevol en betrouwbaar overkomt. Mensen voelen dat ze bij jou niet bang hoeven te zijn.

Jouw warme glimlach kan iemands dag goedmaken. Je hulp op het juiste moment kan iemands vertrouwen in de mensheid terug geven. Je aandacht kan kan de dag van een eenzame vrouw verlichten.

Deel je liefde met iedereen die je tegen komt. Ga uit van het goede, en laat je zo weinig mogelijk leiden door angst. Niet op een naïeve manier die je in gevaar brengt, maar op een verantwoorde manier die zowel jouw leven verrijkt als de wereld een mooiere plek maakt.

Op zoek naar een beetje inspiratie?

Aardig zijn voor vreemden is leuk, en brengt veel positiviteit in je leven. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Wil je weten hoe het is om aardig te zijn voor mensen om je heen? Lees dan ook de onderstaande artikelen:

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ook zeker deze wereldberoemde video en snuffel even rond op deze website!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test