Artikel opslaan

1. Maak je minder druk om wat mensen van je denken

Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch, het zijn vaak jouw zorgen over de meningen van anderen die je gevangen houden. Het zijn die zorgen die voorkomen dat je in dansen uitbarst op straat, dat je niet zegt wat je écht denkt, dat je niet zomaar praat met vreemden en dat je niet alleen op dat terras durft te zitten.

Zodra je andermans meningen wat meer los kunt laten, zul je je veel vrijer voelen. Wil je weten hoe je dit voor elkaar krijgt? In deze online cursus ontdek je hoe je schijt kunt hebben aan wat anderen van je denken. Precies, mooi spul.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Accepteer dat je goed bent zoals je bent

Want dat ben je. Goed zoals je bent. Er zijn ongetwijfeld allerlei dingen die je aan jezelf wilt veranderen, en er zijn vast allerlei dingen die andere mensen aan jou willen veranderen. Maar dat zal altijd zo blijven. En in de tussentijd ben je op ieder moment precies goed zoals je bent.

Je hoeft je niet anders voor te doen. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet waardevol bent. Dat je het niet waard bent om van te houden. Dat mensen teleurgesteld zullen zijn als ze ontdekken hoe je ‘echt’ bent.

Jij bent perfect. Accepteer het. Dan voel je je een stuk vrijer.

3. Weet dat je niet mee hoeft in de draaimolen

Je hoeft niet meer te willen. Je hoeft je niet te ontwikkelen. Je hoeft niet rijker, succesvoller, geweldiger, slanker, aardiger, socialer en liefdevoller te worden. Nee. Je moet helemaal niets.

Je bent goed zoals je nu bent.

Je mag en kunt heel veel. Als je er zelf voor kiest. Maar in essentie bestaat er geen ‘moeten’. Je mag. Hoe meer je dit besef verweeft in je leven, des te vrijer je je zult voelen.

4. Overwin angsten

Het maakt niet uit wat voor angsten. De angst om vreemden aan te spreken, de angst om alleen op reis te gaan, de angst om te presenteren op je werk. Wat er maar in je weg staat.

Angsten houden je gevangen. Door kleine angsten te overwinnen word je vrijer. Dan voel je je minder belemmerd. Dan kun je doen wat je wil doen, zonder dat je jezelf saboteert. En weet je, vaak zijn het de dingen die je een beetje eng vindt die je het meest helpen groeien.

5. Ontwikkel je veerkracht

Je voelt je vrijer als je weet dat je voldoende geld op de bank hebt om een paar maanden van te leven. Je voelt je vrijer als je weet dat je goed ontwikkelde relaties hebt met vrienden en familie, waardoor je altijd mensen hebt waarop je kunt terugvallen. Je voelt je vrijer als je emotioneel goed in je vel zit, positief in het leven kunt staan en constructief leert om te gaan met tegenslagen.

Hoe veerkrachtiger je bent, des te vrijer je jezelf voelt. Veerkracht is je vermogen om terug te veren na tegenslagen. Zonder veerkracht is je leven verwoest bij een enkele tegenslag. Met veerkracht zorgt een tegenslag voor een tijdelijke dip, en ben je snel weer op koers.

Ontwikkel je veerkracht om je vrijheid te vergroten. Als je weet dat je tegenslagen kunt hebben, zul je er minder bang voor zijn. En minder angst betekent altijd meer vrijheid.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test