1. Verrijk je geest

Lees je graag boeken of luister je veel audioboeken? Dan kun je tijdens je ov trips de tijd gebruiken om je geest te verrijken. Lees boeken over persoonlijke ontwikkeling of studeer in het ov. De gemiddelde reistijd in het ov is zo’n 20 minuten, een perfect tijdblok om in de leren. Zo kunnen je hersenen namelijk niet te ‘moe’ worden van het leren en neem je alle stof goed op!

2. Kom tot jezelf

Adem een paar keer diep in en uit, sluit je ogen, ontspan je schouders en neem even een moment rust. Een groot voordeel van reizen met het ov is dat je zelf niets hoeft te doen, behalve optijd in- en uitstappen. De trein rijdt automatisch, en jij hebt je aandacht vrij voor andere dingen. Je kunt je dus lekker ontspannen en misschien zelfs lichtjes mediteren.

Gebruik je dagelijkse tijd in het ov om meer ontspannen door het leven te gaan. Sluit je af temidden van alle drukte met behulp van in-ear oordopjes.

Zo heb je geen last meer van de mensen om je heen en kun je geheel ontspannen beginnen aan je werkdag. Dat is wel even wat anders dan vol stress aankomen op je werk omdat je een halfuur in de file hebt gestaan.

3. Organiseer je leven

Neem een schetsboek mee op reis en gebruik de reistijd om je leven te organiseren. Kijk wat je allemaal nog moet doen, schrijf op wat je op dit moment bezighoudt en stel prioriteiten.

Blader ook door je agenda en kijk wat er de komende dagen op de planning staat. Wellicht kun je alvast anticiperen op bepaalde afspraken.

Een beetje mindmappen in de metro kan een goed begin of eind van de dag zijn. Vaak krijg je hierdoor frisse nieuwe ideeën en vind je de rust en energie om aan de slag te gaan. Lees ook ‘Binnen 10 Minuten Grip op je Leven‘.

4. Verricht wat werk

Wellicht kun je de tijd in het ov gebruiken om wat werk te verrichten. Je kunt je schetsblok gebruiken om schrijfplannen te maken, meetings voor te bereiden en je kunt mensen bellen, mailen of smsen vanaf je telefoon.

Heb je internet op je telefoon? Gebruik dan de extra tijd om alvast je mail te checken voordat je op je werk komt, dan kun je daar niet meer door afgeleid worden en kun je een vliegende start maken.

5. Ga lekker mensen kijken

In de auto moet je je aandacht constant bij het rijden houden. Je rijdt misschien iedere dag door de mooiste weilanden maar je kunt er nooit van genieten. In het ov heb je je aandacht vrij en kun je naar alles kijken.

Beoefen wat mindfulness en hou je aandacht in het hier en nu. Kijk naar alle mensen om je heen, staar uit het raam, bewonder de dorpen die je passeert.

Als je de rust, het geduld en de aandacht vrijmaakt om echt om je heen te kijken zul je zien dat er veel meer te zien is dan je dacht. Met je volle aandacht in het hier en nu zijn is rustgevend en bevredigend. In plaats van je af te sluiten van de mensen om je heen focus je juist op de geluiden en de geuren. Op deze manier beleef je je ov reis erg intens, en zul je sterker het gevoel krijgen dat je echt ‘leeft’!

Zo maak je je leven steeds leuker ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin direct

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛