Energie zit tussen je oren

Er zijn tijden dat je de hele wereld aan kunt, en er zijn tijden dat je het liefst de hele dag op de bank zou hangen. En hoewel deze lamlendigheid zich vooral lichamelijk uit, heeft dit gevoel niet altijd een lichamelijke oorzaak.

Energie zit voor een groot deel tussen je oren. Wanneer je uitkijkt op een dag vol vervelende dingen dan heb je weinig energie. Als je weet dat je vandaag iets leuks gaat doen zit je vol met energie.

Een gebrek aan energie wordt niet altijd opgelost door uit te rusten. Als het probleem wordt veroorzaakt tussen je oren, dan kun je het oplossen door jezelf juist in de juiste richting te duwen. Je kunt je energieker gedragen, en het op die manier ook echt worden.

Lichamelijke oorzaken

Het kan natuurlijk zijn dat je energiegebrek wordt veroorzaakt door een lichamelijk probleem. Zo kan het zijn dat je simpelweg een slaaptekort hebt, last hebt van een kater, niet gezond hebt gegeten, een vitaminegebrek hebt, te weinig beweging krijgt of bijvoorbeeld een beperkende ziekte hebt.

Wil je je energie snel terug? Ga dan bij jezelf na of je energiegebrek een lichamelijke oorzaak kan hebben en doe er iets aan. Ga naar bed, neem een multivitamine, ga sporten of ga langs de dokter.

Ben je gewoon uitgeslapen en verzorg je je lichaam goed? Dan kan je energiegebrek tussen je oren zitten. Je kunt het in dit geval flink verminderen door de onderstaande stappen te doorlopen.

Je gevoel is gekoppeld aan je acties

Als je in een droevige bui bent en toch begint te lachen, dan heeft dat invloed op je gevoelens. Je zult je vrolijker voelen omdat je lichaam jouw actie terugkoppelt naar het gevoel dat erbij hoort.

Je doorbreekt het standaard plaatje dat volgens jouw hersenen hoort bij een droevige stemming. Hierdoor ontstaat er cognitieve dissonantie: er treedt een verschil op tussen de realiteit en het beeld van de realiteit dat je hersenen hebben.

Je hersenen willen deze dissonantie zo snel mogelijk oplossen, en de interne realiteit gelijktrekken met de externe realiteit. Daardoor ontstaan er milde gevoelens van vrolijkheid door simpelweg te lachen.

Dit mechanisme werkt niet alleen bij een glimlach. Je kunt het gebruiken om echt meer energie te krijgen. Door te handelen als een energiek persoon zul je binnen de kortste keren echt voelen dat je de wereld beter aan kunt.

Handel naar hoe je je wilt voelen

Gedraag je als de energieke versie van jezelf. Wat zou je doen als je veel energie had? Hoewel dit erg tegenstrijdig voelt (je voelt je ten slotte futloos), kun je jezelf hier even doorheen duwen. Ga sneller lopen, speel met de kinderen, maak het bed op, werk een takenlijstje af of ga lekker hardlopen.

Hik je tegen een grote taak op die je energie wegzuigt? Ga dan iets anders doen. Pak kleine dingen op die je wel wilt doen om snel je energie terug te krijgen.

Gedraag je als een energiek persoon. Geef even niet toe aan je gebrek aan energie. Ga er tegenin en merk de veranderingen in je stemming op.

Voel hoe je jezelf energieker gaat voelen

Door de zaken gewoon aan te pakken zul je je uiteindelijk energieker voelen. Kijk je op tegen een grote hoeveelheid werk, en voel je je hierdoor futloos omdat je in een uitzichtloze situatie lijkt te zitten? Pak jezelf dan in je nekvel en ga aan de slag.

Al snel zul je merken dat je energie terugkomt, de situatie helemaal niet zo uitzichtloos lijkt en je de hele wereld weer aan kunt als je het werk af hebt!

Wanneer je energiegebrek niet wordt veroorzaakt door lichamelijke problemen kun je het vaak oplossen door je te gedragen als een energiek persoon. Pak zaken aan, en merk hoe je je energie terug krijgt!

Meer tips voor meer energie

Wil je meer tips om je energie terug te krijgen? De onderstaande soChicken artikelen helpen je op weg.

Extra tips voor meer energie!

Wil jij meer energie ervaren? Maak dan kennis met 27 beproefde technieken voor meer energie en laat je in 30 dagen begeleiden naar een leven met meer energie en levenslust. Lees meer…

Meer energie

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test