Artikel opslaan

Gezond leven met kleine gewoontes

Kleine gewoontes vormen je leven en je lichaam. Het zijn de kleine keuzes die je dagelijks maakt die uiteindelijk bepalen hoe je leven eruit ziet.

Een gezond lichaam ontstaat door talloze kleine keuzes die je dagelijks maakt. Hieronder vind je 6 voedingstips die weinig moeite kosten en je eenvoudig gezonder kunnen maken.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

1. Eet minder vlees

Je lichaam heeft geen dagelijkse portie vlees nodig om gezond te blijven. Sterker nog, vlees stelt je lichaam juist op de proef.

Vlees is niet alleen moeilijker te verteren dan plantaardig voedsel, het bevat in veel gevallen ook schadelijke hormonen en chemische toevoegingen.

Gebruik vlees niet als het hoofdonderdeel van je maaltijd, maar gebruik het als smaakmaker en bij speciale gelegenheden. Wanneer je vlees toevoegt aan andere gerechten (zoals vlees door een wokgerecht) dan heb je er veel minder van nodig. Het is goedkoper én gezonder. Lees meer over de voordelen van minder vlees…

2. Kies voor planten

Baseer je voeding vooral op plantaardig voedsel, dat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke oorsprong staat. Dus geen bewerkte kant-en-klaar producten, maar zoveel mogelijk natuurlijke en ‘levende’ producten.

Ons lichaam kan ontzettend goed overweg met plantaardig voedsel. We zijn ontworpen om planten te eten, en zijn in staat om vlees te eten. Niet andersom. Baseer je voeding zoveel mogelijk op plantaardig, echt en puur voedsel. Lees hier hoe je echt gezonde voeding herkent…

3. Start de dag met een groene smoothie

Een groene smoothie is een geweldige manier om de dag te beginnen met zowel groente als fruit. Je kunt via een groene smoothie direct een deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnenkrijgen met weinig moeite.

Vervang of vul je ontbijt aan met een heerlijke groene smoothie, en voel hoeveel energie je ervan krijgt! Lees meer over groene smoothies…

4. Gebruik een milde multivitamine

Veel mensen zijn ‘tegen’ multivitamines omdat ze niet natuurlijk zijn. Het is natuurlijk altijd de bedoeling om alle benodigde vitaminen uit je dagelijkse voeding te halen, maar helaas is dat lastiger dan ooit.

Onze groente wordt verbouwd op uitgeputte landbouwgrond die wordt bewerkt met chemische kunstmest en pesticiden. Je groente is, als het in je koelkast ligt, vaak al meer dan een week oud. Na het snijden en verhitten gaan er nog meer voedingsstoffen verloren.

We leven in een onnatuurlijke wereld. En om de natuurlijke balans van je lichaam te behouden in een onnatuurlijke omgeving moet je soms een onnatuurlijke methode gebruiken.

Multivitamines worden vaak verward met medicijnen, voornamelijk omdat ze ook in pilvorm worden aangeboden. Een multivitamine is echter geen medicijn, het zijn geconcentreerde voedingsstoffen. Het zijn stoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Vitaminen zijn dan ook niet schadelijk voor je lichaam, ze zijn juist gezond (mits je je aan de aanbevelingen op de verpakking houdt).

Kies voor een milde multivitamine en slik deze bij wijze van verzekering. Met ‘mild’ bedoel ik een supplement met een ADH van 100 tot 200 procent. Mocht je op bepaalde dagen specifieke vitaminen of mineralen tekort komen, dan krijg je ze toch binnen. Daar merk je vandaag misschien weinig van, maar over dertig jaar zul je jezelf dankbaar zijn.

Wil je weten of je vitaminetekorten hebt? Deze test geeft je het antwoord, en geeft je tips hoe je deze tekorten kunt aanvullen door middel van je voeding.

5. Drink groene thee

Groene thee bevat een sterk anti-oxidant dat je lichaam ondersteunt in allerlei processen. Groene thee helpt allerlei ellendige aandoeningen voorkomen en helpt je lichaam gezond te blijven.

De lijst van positieve uitwerkingen die groene thee op je lichaam heeft is lang, maar dat maakt het niet minder makkelijk. Drink iedere dag een lekker kopje groene thee, en je profiteert van al deze gezonde eigenschappen!

Wil je het perfecte kopje groene thee zetten zonder de anti-oxidanten te verbranden? Laat het gekookte water dan even afkoelen tot 80 graden (duurt ca. 10 minuten), en laat dan je zakje ca. 6 minuten trekken.

6. Kies voor rood fruit en tomaten

Voeg meer rode, natuurlijke producten toe aan je dieet. Rode vruchten zoals druiven, bessen, bramen en frambozen zitten vol met anti-oxidanten die je lichaam helpen de groei van kankercellen tegen te gaan.

De stoffen in deze vruchten voorkomen dat jonge kankercellen bloedtoevoer krijgen waardoor ze verder kunnen groeien. Hierdoor sterven de cellen af en worden ze afgevoerd. Bekijk voor meer informatie deze video.

Ook tomaten helpen je lichaam jong en vitaal te houden. Tijd dus om een pan heerlijke geroosterde tomatensoep te maken.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test