Artikel opslaan

Een gevoel van eenzaamheid

Eenzaamheid is één van de ergste gevoelens die je als mens kunt ervaren. Mensen zijn altijd op zoek naar een sociale omgeving waarin ze zich thuis kunnen voelen. Wanneer je beseft dat je geen sociale omgeving meer hebt dan doet dat pijn. Je voelt je alleen, verlaten, eenzaam en hulpeloos.

Want wat kun je beginnen als je je eenzaam voelt? Je hebt geen mensen om je heen, je voelt je geïsoleerd. Niemand lijkt zich om je te bekommeren, je voelt geen liefde, je voelt alleen leegte.

Hoewel eenzaamheid verschrikkelijk is, hoef je je er niet door te laten verlammen. Er zijn stappen die je kunt zetten richting een leven met meer liefde. Kruip dus niet weg als slachtoffer, maar ga aan de slag om je leven te verbeteren.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Er is altijd iemand die naar je wil luisteren

Begin met het besef dat er altijd mensen zijn die graag hun liefde me je willen delen. Er zijn andere mensen die eenzaam zijn, er zijn mensen die graag andere mensen helpen.

Er is altijd wel iemand waarmee je contact kunt maken. Er zijn ruim zes miljard mensen op aarde, als je er logisch tegenaan kijkt is het eigenlijk onmogelijk dat je je ooit eenzaam kunt voelen.

Om je beter te kunnen voelen zul je nieuwe mensen moeten leren kennen. Iets wat moeilijk kan zijn, maar in veel gevallen vrijwel vanzelf kan gaan.

Begin anderen te helpen, deel je liefde

Wie meer liefde wil ontvangen kan voor het snelste resultaat het best zelf liefde geven. Door te geven zul je namelijk meer ontvangen. Begin jouw liefde te delen met mensen om je heen, en merk hoe je meer liefde, aandacht en warmte zult ontvangen.

Zoek niet zozeer hulp, maar begin zelf mensen te helpen. Sluit je aan bij een organisatie voor vrijwilligerswerk, luister naar iemands verhaal, wees vriendelijk tegen mensen op straat, glimlach. Iedereen is op zoek naar liefde. Als jij dit kunt geven dan zul je mensen om je heen verzamelen.

Laat de liefde in je leven stromen. Geef en ontvang.

Een goede manier om dichter bij mensen te komen is door ze vragen te stellen. Mensen praten graag over zichzelf. Als jij je aanbiedt als een geïnteresseerde luisteraar zullen mensen graag met je praten. Stel vragen, wees geïnteresseerd.

Stel de ander centraal in het gesprek. Praat niet over jezelf tenzij de ander ernaar vraagt, en houd het zelfs dan kort. Contact maken is zo veel makkelijker als je de ander laat praten!

Durf te vragen

Zou je het leuk vinden als iemand bij je blijft eten? Of wil je met iemand eens iets leuks gaan doen? Vraag het dan. Stel iets leuks voor. Een enkele leuke ontmoeting kan het begin van een lange vriendschap zijn.

Na een fijne middag zal het makkelijk zijn om nog een keer af te spreken. Durf te vragen, dan zal de rest vanzelf volgen.

Je staat er nooit alleen voor

Een mens heeft slechts een paar goede vrienden nodig om gelukkig te zijn. Een paar mensen die jou een warm hart toedragen, die graag tijd met je doorbrengen en jou zien als vriend is voldoende. Dat is de basis voor een gelukkig leven zonder eenzaamheid. Het hoeft niet moeilijk te zijn om uit het gevoel van eenzaamheid te kruipen.

Zie jezelf niet als slachtoffer, maar begin met het delen van jouw liefde. En als de tijd daar is, durf iemand dan gewoon eens uit te nodigen om tijd met je door te brengen. Blijf je liefde delen, blijf investeren in de vriendschap. Op deze manier hoef je nooit meer eenzaam te zijn.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test