Artikel opslaan

Raap je energie bij elkaar!

We krijgen allemaal een beperkte hoeveelheid energie per dag. Hoe je deze energie besteedt is helemaal aan jou.

Soms wordt jouw energie door andere mensen verspild, of maak je keuzes die ervoor zorgen dat je je levenslust verliest. De onderstaande tips helpen je meer energie vrij te maken en je levenslust terug te geven!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Gooi energievreters uit je huis

Troep vreet energie. Hoe meer spulletjes je om je heen verzamelt, des te meer energie er uit je wordt onttrokken.

De meeste mensen voelen zich het lekkerst in een omgeving die schoon, fris, opgeruimd en licht is. Is het op dit moment een rommel in jouw huis? Ruim de boel dan eens lekker op!

Heb je andere rommelige plekken in je leefomgeving, zoals je tas, je computer, je kelder of zolder? Pak deze dan ook eens aan, en voel hoeveel lucht en energie je hiervoor terug krijgt in je hoofd!

2. Gooi energievreters uit je leven

Wat heb je allemaal te doen? Spelen er veel zaken in je leven, veel projecten die je de komende tijd moet realiseren?

Wees eens kritisch, en bekijk of je deze projecten wel echt in je leven moet houden. Onvoltooide taken kosten energie, ook als je er op dit moment niet aan werkt.

Al die knagende todo’s in je hoofd zuigen de levenslust uit je lijf. Reken af met alle taken die eigenlijk overbodig zijn, stel prioriteiten. Hoe je dat kunt doen? In dit artikel vind je een praktische oefening die je helpt overbodige projecten te lokaliseren en ze overboord te gooien!

3. Neem meer tijd voor jezelf

Ieder mens heeft af en toe wat tijd voor zichzelf nodig. Je hebt tijd en rust nodig om de gebeurtenissen in je leven te verwerken en om even alles op een rijtje te kunnen zetten.

Hoe close je ook bent met de mensen om je heen, je moet niet vergeten om de band met jezelf sterk te houden. Trek je dus af en toe even terug, neem wat tijd voor jezelf.

Dit kan van alles zijn. Alleen winkelen, een avondje voor jezelf nemen, naar de sportschool gaan of lekker wandelen met de hond. In dit artikel vind je 11 leuke suggesties.

4. Schenk aandacht aan je lichaam

Als je op zoek bent naar meer energie dan kun je niet om je lichaam heen. Als je je lijf goed behandelt dan kan het je dagelijks voorzien van een enorme stoot energie. Als je het verwaarloost dan verbruikt je lichaam veel energie om jouw achteloosheid te compenseren.

Wanneer je veel suiker, vet en kunstmatige additieven binnen krijgt en weinig vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten dan heeft je lijf een dagtaak aan het afvoeren van de afvalstoffen.

Maak het je lichaam eenvoudig om jou gezond te houden. Werk je lijf niet tegen maar ondersteun het juist. Eet gezond, eet veel groente, beweeg regelmatig, detox regelmatig en beperk stress tot het minimum.

Luister naar je lichaam en koester het. Het is niet alleen het organisme dat je energie geeft, maar ook dat wat jou leven geeft.

5. Ga iets doen wat je leuk vindt

Als je iedere dag iets doet waar je eigenlijk een hekel aan hebt dan kost dit je ontzettend veel energie. Sta je op met tegenzin? Weet je niet waarvoor je ‘s ochtends aan de dag begint? Misschien wordt het dan tijd voor een verandering.

Mensen die iedere dag bezig zijn met hun passie hebben veel energie. Wanneer je iets doet wat je leuk vindt krijgt je leven meer zin. Je beleeft meer plezier, voelt je nuttiger, waardevoller en ervaart bovendien minder stress.

Ga op zoek naar je passie, en zoek uit of je van je passie je werk kunt maken. Wie leuke dingen doet heeft veel meer energie!

6. Zorg voor een verwachtingsvolle toekomst

Heb jij zin in de toekomst? Heb je leuke dingen in het verschiet liggen, of ga je gewoon een lege ruimte tegemoet?

Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken, om je op te verheugen. Dat kan natuurlijk iets leuks zijn zoals een vakantie, een dagje sauna, een avondje bioscoop of een leuk feest.

Je kunt ook je toekomst verwachtingsvoller maken door voor jezelf een doel te stellen, en dit stap voor stap naar je toe te halen. Als wilt weten hoe je dit doet, bekijk dan dit artikel.

Extra tips voor meer energie en levenslust?

Wil jij meer energie ervaren? Maak dan kennis met 27 beproefde technieken voor meer energie en laat je in 30 dagen begeleiden naar een leven met meer energie en levenslust. Lees meer…

Meer energie

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test