1. Focus je niet op de pakjes of het eten, maar op de mensen

Er gebeuren een hoop dingen op pakjesavond, maar uiteindelijk zijn al die zaken niet zo belangrijk. Als je wilt genieten van je pakjesavond kun je je focussen op de mensen waar je het mee viert.

Observeer de mensen van wie je houdt. Kijk naar de kinderen die vol spanning wachten op leuke cadeautjes en probeer je te herinneren hoe dit voor jou vroeger voelde. Focus je op de mensen om je heen. Pakjesavond is een gezellige tijd samen, koester dat. De cadeau’s en het suikergoed zijn bijzaken.

2. Oefen geduld uit

Wie snel zijn geduld verliest heeft het waarschijnlijk niet makkelijk op een pakjesavond met gillende kinderen. Probeer je geduld uit te oefenen en geniet zoveel mogelijk van de pakjesavond.

3. Een stom cadeau? Focus je niet op het cadeau

Altijd een lastige situatie: jij hebt je best gedaan om leuke cadeau’s te kopen of een mooie surprise te maken en je krijgt er een stom cadeau voor terug. Het kan moeilijk zijn om te acteren dat je blij bent met het cadeau.

Als je van jezelf weet dat je niet kunt acteren kun je je focus verplaatsen. Probeer niet geforceerd blij te zijn met het cadeau. Probeer in plaats daarvan waardering te vinden voor het feit dat die andere persoon iets voor jou heeft gekocht. Voel dankbaarheid voor de moeite die er toch voor jou genomen is, ook al valt het niet helemaal in de smaak.

Zeg niet dat je het cadeau heel leuk vindt, zeg liever dat je het heel lief vindt dat die persoon dit voor je heeft gekocht of gemaakt. Je kunt ook zeggen dat je het heel erg waardeert of op prijs stelt. Zo hoef je niet te acteren en hoef je je niet druk te maken om deze situatie.

4. Maak foto’s en video’s van de kinderen voor later

Wil je een reden hebben om jezelf even op de achtergrond te begeven? Maak dan foto’s van de avond, en met name van de kinderen. Je kunt ook een homevideo maken. Pakjesavond is typisch een moment wat je later als volwassene graag terug wilt zien. Vooral op een video is het leuk om jezelf als kind terug te zien.

5. Laat liefde de boventoon voeren

Op pakjesavond ben je samen met mensen van wie je houdt. Laat dus jullie liefde voor elkaar de boventoon voeren, niet de cadeau’s. Zorg voor een gezellig diner en eet met elkaar. Geef aandacht aan de mensen om je heen en maak er een leuke, warme en gezellige avond van. Pakjesavond is een leuke en unieke Nederlandse traditie. Laat de stress en het gedoe los en geniet ervan!

Meer leuke tips voor pakjesavond?

Hieronder vind je enkele leuke artikelen met meer tips om te genieten van sinterklaasavond:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test