Artikel opslaan

Wat er dankzij jou is gebeurd

Het is haast niet te bevatten. Dankzij lieve lezers zoals jij is Steeds leuker in slechts 6 maanden tijd niet alleen bekroond met een award, maar inmiddels ook meer dan 30.000 keer verkocht!

Het boek kwam – zoals je misschien weet – binnen op nummer 2 (direct achter Dan Brown) en heeft in bij elkaar 4,5 maand in de nationale bestseller top 60 gestaan!

Ik ontvang berichtjes dat Steeds leuker wordt uitgedeeld op opleidingen, gelezen in boekenclubs, verhuurd in bibliotheken, besproken in talloze tijdschriften en toffe blogs en zelfs wordt aanbevolen door psychologen en coaches.

Dankzij het enorme enthousiasme van mensen zoals jij beginnen de ideeën in het boek hun weg te vinden bij steeds meer mensen in Nederland en Vlaanderen – en vanaf januari 2019 zelfs in Duitsland!

Liefde, compassie, blijdschap, simpeler leven, bijdragen en onze samenleving ietsje mooier maken – dat is waar Steeds leuker om draait. En ik ben zo dankbaar dat we hier samen aan mogen werken. En de eerste zes maanden zijn nog maar het begin!

Heb je het boek nog niet kunnen lezen en wil je ook aan de slag? Bestel hem hier voor 23:59, dan kun je morgen ook aan de slag! ✌🏻

Heb je het boek al uit? Laten we dan hieronder verder gaan!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Wat gebeurt er als je klaar bent met lezen?

Leuk was het. Lekker lezen over kamelen, slappe patatjes en schijtende paarden. Je vond herkenning en je werd blij van de tips. Je voelde je gemotiveerd om aan de slag te gaan. Voor je het weet was je door het boek heen.

De week begon weer, er kwam weer iets in je leven dat al je aandacht vroeg. Steeds leuker verplaatste van op je nachtkastje naar in je nachtkastje. En je bent absoluut voornemens er nog eens doorheen te lopen om de tips nu écht in de praktijk te brengen. Maar tot op heden is dat moment niet gekomen.

De inspiratie is vervlogen in de chaos van alledag. En die droom van een simpeler, vrijer en blijer leven staat even op pauze. Want je hebt het druk. En… nou ja – gewoon – ingewikkeld allemaal, komt later wel.

Herkenbaar? Tja – het is herkenbaar voor mij. Ik weet dat het zo gaat met Steeds leuker, omdat het ook zo werkt met de boeken die ik lees.

Geef leuker leven een tweede leven

Werd je blij van Steeds leuker en ben je al door het boek heen? Goed. Nu begint het namelijk pas.

Ik heb Steeds leuker geschreven als lijfboek. Als een boek waar je keer op keer bij terug kunt komen om steeds weer een onderdeel op te pakken. Om steeds opnieuw nieuwe inspiratie te vinden, je motivatie te verhogen en die broodnodige schop onder je kont te ervaren.

Want zeg nou zelf – je hebt er twintig euro voor neergelegd. Het is toch niet meer dan logisch dat je het onderste eruit haalt?

Meer kennis is niet altijd de oplossing

Ik ben een onwijs nieuwsgierig persoon en ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten. En gaandeweg heb ik iets belangrijks geleerd: nieuwe inzichten zijn niet altijd betere inzichten.

Vaak is het implementeren en integreren van de eerdere inzichten veel effectiever. En soms ook moeilijker, waardoor het makkelijker voelt om gewoon te blijven zoeken in plaats van echt aan de slag te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld eindeloos blijven lezen over minimalisme. Dat voelt heel nuttig. En ondertussen hoef je je rotzooi niet te sjouwen richting de kringloopwinkel. Fijn is dat.

Maarja. Het heeft een reden dat ik het boek open met de kracht van open deuren. Het is zo makkelijk om ‘door te zoeken’, om te denken dat je álles al hebt geprobeerd. Dat denk ik ook zo vaak – totdat ik me realiseer dat ik alleen maar een beetje ‘gespeeld’ heb.

Zo vond ik een tijd geleden bijvoorbeeld dat ik heel goed bezig was met meditatie, waardoor ik het tijd vond om alweer verder te kijken. Maar in de praktijk mediteerde ik 1-2 keer per week. Dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Pas sinds ik mezelf toeleg op dagelijkse meditatie merk ik hoe krachtig deze gewoonte is. En begrijp ik waarom iedereen meditatie lijkt aan te bevelen: omdat het werkt.

Hoe je meer uit Steeds leuker haalt

Het boek is een stappenplan. Een verzameling van gewoontes, inzichten en ideeën die je samen kunt gebruiken om jouw leven – én dat van de mensen om je heen – in een opwaartse spiraal te brengen.

En al die stappen hangen met elkaar samen. Door te minimaliseren voel je je kalmer en houd je meer tijd over, waardoor je meer kunt sporten en mediteren, waardoor je kalmer en sterker wordt. Waardoor je beter wordt in minimaliseren, meer kunt delen en steeds meer voldoening uit je leven haalt.

Je begint meer te genieten van je dagen, waardoor je met nog meer plezier en motivatie aan jezelf werkt. En gaandeweg begin je steeds sterker te stralen, en kom je in een positie waarin je met jouw licht anderen kunt inspireren richting blijdschap, liefde en andere fijne dingen.

Het is dolle pret als je bezig blijft. Maar dan moet je wel bezig blijven. En de beste manier om die motivatie vast te houden is door het boek er af en toe bij te pakken en je motivatie terug te vinden.

Dus laten we dat gewoon eens samen doen. Door het boek lopen en terug op die plek van inspiratie komen. Zet een kop thee of slinger je koffiepot aan. Pak je eigen Steeds leuker erbij en ga er gezellig voor zitten.

Doe je mee?

1. Gedraag je je als een broedparasiet?

Blader met me mee naar hoofdstuk 1, pagina 31 – Je bent geen koekoek. En lees even mee tot het volgende tussenkopje.

Als je dit (her)leest, wat komt er dan bij je op? Herken je gebieden in je leven waarin je op dit moment in de slachtofferrol kruipt?

Een schaam je niet – we doen dit allemaal. Ik doe het zelf ook. Soms neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor m’n leven. Maar soms voel ik me overweldigd en ga ik me aanstellen. Dan zoek ik naar lekker eten en entertainment omdat ik mezelf zo zielig vind. En maak ik mezelf wijs dat ‘ik er niets aan kan doen’. Dat ik me zo gedraag omdat het leven zo ingewikkeld is.

En dat is dus onzin. En het werkt niet. Want die rotzooi maakt me ongezond, en het entertainment brengt me geen voldoening.

De oplossing is dan om mijn eigen verantwoordelijkheid te erkennen, en een eerste kleine stap te zetten richting de opwaartse spiraal.

Waar stel jij jezelf aan? En welke kleine stap kun je nu zetten om jezelf uit dat moeras van de slachtofferrol te schoppen en je verantwoordelijkheid te pakken?

2. Lekt er nog geld weg?

Lees even mee in hoofdstuk 6 (blz. 104) tot het eerste tussenkopje.

Als je dit leest, waar gaan jouw gedachten dan naar uit? Op welke gebieden in je leven kun je geldlekkage verminderen? Welke kleine stappen zou jij nog kunnen zetten?

Ja, je kunt denken aan logische kostenbesparingen. Zoals dure gewoontes. Want hoeveel geld geef je per maand uit aan horeca, luxe broodjes of snacks op het station of bij de benzinepomp?

Maar daarnaast kun je ook nadenken over kleine en grote investeringen die je kunt doen. Valt er nog iets te isoleren? Heb je apparaten die overbodig veel energie verbruiken? Kun je wellicht je eigen energie opwekken?

Je financiële huishouding is een beetje als het bijwerken van een snelgroeiende boom: je moet regelmatig snoeien om de boel een beetje in vorm te houden.

Het is niet voldoende om één keer je geldzaken op orde te brengen, net zoals je niet in één keer je huis voor goed kunt opruimen.

Dus vraag je af: Welke kleine stap kan ik vandaag zetten om mijn financiële gezondheid een beetje te verhogen?

Misschien kun je onze populaire bespaarchecklist doorlopen, dat blijkt voor veel mensen een goed en winstgevend startpunt.

3. Minder oordelen, meer liefde

Hoofdstuk 11 (Laat je oordelen los en maak jezelf vrij – blz. 202) is wat mij betreft een van de belangrijkste hoofdstukken in het boek. Niet omdat het zo lekker praktisch is (dat is het niet), maar omdat het loslaten van oordelen je leven fundamenteel verandert.

Ik zou je willen uitnodigen dit hoofdstuk nog eens rustig te lezen, en het daarna gewoon even te laten bezinken. Want ik denk dat deze ideeën essentieel zijn als je je blijvend vrijer en liefdevoller te voelen, en door het weer eens te lezen begint het waarschijnlijk meer bij je te leven.

4. Minder streven, meer bijdragen

Lees even mee in het eerste stuk van hoofdstuk 14 (De snelweg naar voldoening, blz. 256). Het gaat over bewegen van streven richting bijdragen – een belangrijke overgang.

Wanneer je streeft, ben je vooral met jezelf bezig. Met het eindresultaat dat je voor ogen hebt. Wanneer je beweegt richting bijdragen houd je je bezig met de weg. En ontstaat er ook veel meer ruimte om zonder stress je dromen waar te maken.

Vraag jezelf eens af: Wat verwacht ik terug wanneer ik iemand in mijn omgeving help? En zou ik kunnen bijdragen zonder iets terug te verwachten? Zou ik ‘goed’ kunnen doen puur omdat ik geniet van bijdragen?

Check je motivatie en daag jezelf eens uit om meer te doen en minder te verwachten. Dan zul je merken waarom ik dit hoofdstuk ‘De snelweg naar voldoening’ noem.

5. En dan – als laatste

Het laatste hoofdstuk heet ‘Wat je nooit moet vergeten’ (blz. 282), omdat dit een inzicht bevat wat je nooit moet vergeten. Logisch.

Weet je niet meer precies wat er in dit hoofdstuk staat? Dan heb ik dus gefaald. Want het idee was dat je dit nooit zou vergeten!

Dus? Wellicht kun je het nog eens lezen, zodat je het niet meer vergeet. Want dit inzicht kan je hele leven beïnvloeden. Het hoofdstuk is maar een paar pagina’s, dus je bent er zo doorheen.

Hoe haal ik nóg meer uit het boek?

Herlezen is een geweldige manier om de ideeën in Steeds leuker verder in je leven te integreren. Een andere manier is aan de slag gaan met Opwaarts, de online cursus die bij het boek hoort.

In je eigen eierdoos vind je een kortingscode van €20. Precies – je krijgt de aanschafwaarde van het boek terug als korting. Dus als je besluit om met Opwaarts aan de slag te gaan heb je het boek dus soort van gratis.

In Opwaarts neem ik je stap voor stap mee langs nog meer inzichten en praktische oefeningen die je helpen de opwaartse spiraal in te zetten, de tegenwind uit te schakelen en te leven alsof je altijd wind mee hebt.

Heb je Steeds leuker nog niet gelezen? Geen zorgen – bestel hem voor 23:59 en je kunt morgen aan de slag!

Veel plezier! 😊

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test