Artikel opslaan

Tot volgend jaar winter, het is tijd voor iets nieuws!

De lente is het seizoen van een nieuwe start. We sluiten de koude winter af, en verwelkomen een tijd van warmte, licht en buitenleven. In de lente leven veel mensen weer helemaal op. Ze hebben de energie van de zon gemist, en het contact met de natuur verloren doordat we ‘s winters onze tijd voornamelijk binnen doorbrengen.

Hoe gezellig de winter ook mag zijn, de meeste mensen worden toch erg gelukkig als de lente weer aanbreekt. Voel jij je ook weer helemaal gelukkig met de eerste warme zonnestralen? Met deze tips verwelkom je de lente echt in je leven!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Zet deze lente in het teken van iets moois

De lente is de tijd voor een nieuwe frisse start. Waar ga jij je de komende maanden op richten? Wat krijgt jouw focus deze lente?

Misschien wil jij je de komende tijd meer richten op vrienden en familie, of juist op het behalen van je doelen. Je kunt je ook helemaal in gaan zetten voor een gezonder lichaam (lekker joggen in de lentezon), of ervoor kiezen om deze periode schoon schip te maken en lekker op te ruimen.

Wat wil jij veranderen in je leven? Het begin van de lente is een goed moment om het anders aan te gaan pakken. Laat jezelf meevoeren met de natuur, en doe iets nieuws! Lees ook Verander Vandaag je Leven (een Beetje)!

2. Breng licht, lucht en leven in je huis!

Hoewel het in de lente lekker warm kan zijn buiten, is de tijd voor het echte buitenleven nog niet aangebroken. Daarom is het fijn om de lente in huis te halen.

Fris je huis lekker op. Koop bloemen, zet paastakken neer en haal lichte kleuren in huis. Je kunt er voor kiezen om je accessoires te veranderen, of bijvoorbeeld de muur een frisse kleur geven. Je kunt ook mooie zonnige foto’s maken van je gezin, je huisdier of je vrienden, en deze inlijsten. Lees ook Snelle Oplapper voor je Interieur: 7 Tips!

Gooi ‘s ochtends lekker de ramen open zodat de heerlijke geur van een lente ochtend je kamer op kan frissen. Berg dat gezellige winterkleed in de huiskamer op, en ruil je wintergeurtjes in voor iets fris.

Ga daarnaast aan de slag in je huis. Ruim de boel eens goed op. Zorg dat je het voorjaar met een opgeruimd huishouden tegemoet gaat. Neem afscheid van spullen die je eigenlijk niet gebruikt, en kijk of je ze weg kunt geven of verkopen. Geen idee waar je moet beginnen? Opruimen voor Dummies: 7 Stappen!

Ook de traditionele lente schoonmaak kan een hele fijne manier zijn om de lente in te gaan. Een fris en opgeruimd huis geeft jou een fris en opgeruimd gevoel. Gooi de ballast overboord, en ga licht en luchtig het voorjaar in!

3. Ontwerp jouw lente uitstraling

Binnenkort wordt het tijd om de warme winterkleding, die je de afgelopen maanden zo nodig hebt gehad, op te bergen. Tijd om eens na te denken over jouw uitstraling voor dit voorjaar. In welke stijl wil jij voor de dag komen deze lente?

Omschrijf de stijl die jij wilt uitstralen, en haal inspiratie uit tijdschriften en de voorjaarscollecties. Je kunt ook een moodboard maken om je stijl voor jezelf echt helder te maken.

Door bewust na te denken over je uitstraling kun je van buiten de persoon worden die je van binnen al bent. Bovendien kan een beetje denkwerk bepalen of je een kledingstuk wel of niet moet kopen. Lees ook Ga aan de Slag met je Imago!

Extra: Ga genieten van de lente!

Laat dit mooie seizoen niet aan je voorbij gaan omdat je het druk hebt. Sta stil en geniet bewust van wat de natuur je te bieden heeft. En ja, wij hebben tips om je hiermee te helpen! 11 Manieren om te Genieten van de Lente.

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test