Artikel opslaan

Energie is je belangrijkste grondstof

Ja, tijd is schaars. En ja, tijd kun je nooit meer terugkrijgen. Maar je hebt niets aan je tijd als je geen energie hebt om er het meeste uit te halen.

Hoe meer energie je hebt, des te meer je uit je leven kunt halen. Daarom is het zo belangrijk dat je werkt aan een flinke dosis energie. Zodat je iedere dag je best kunt doen om met volle teugen te genieten van wat het leven je te bieden heeft.

Ben je op zoek naar meer energie? Hieronder vind je 13 simpele hacks om je op weg te helpen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

13 simpele hacks voor meer energie

Met meer energie wordt je leven leuker. Je kunt meer doen, meer genieten en er gaat van alles bruisen. Met deze hacks vergroot je jouw energieniveau stap voor stap.

 1. Ga eerder naar bed. Als dat niet lukt, ga later je bed uit. Maar probeer echt eerder naar bed te gaan. De meeste mensen voelen zich fitter als ze vroeger opstaan.
 2. Leef met het licht mee. Je lijf schakelt van nature in slaapmodus zodra het donker wordt, en komt in energiemodus zodra het licht wordt. Schakel ’s avonds niet teveel lichten in, en zoek ’s ochtends het daglicht op.
 3. Word frisser wakker. Laat je gordijnen een stukje open om het daglicht binnen te laten. Gebruik in de winter een lamp om wakker te worden. Zet de lamp op je nachtkastje en schakel hem in zodra je wekker gaat (een timer of een automatische wekkerlamp kan ook natuurlijk). Je onderbewuste denkt dat de zon schijnt, en maakt je dus klaar voor de dag.
 4. Begin je dag met lichte beweging. Maak niet meteen alle energie op. Maak een ochtendwandeling, loop naar het station, parkeer je auto verder weg, doe wat stretch oefeningen.
 5. Gebruik stress als alarmbel. Voel je je gedurende de dag overweldigd of gestrest? Blijf er dan niet in hangen, maar kom even tot rust. Stress kost onwijs veel energie, zelfs al heb je maar een klein beetje stress.
 6. Stop met multitasken. Vier taken door elkaar doen lijkt effectief, maar in werkelijkheid put je jezelf uit. Het kost je brein extra veel energie om de aandacht vast te houden. Gebruik die energie slimmer door één ding tegelijk te doen.
 7. Stop jezelf. Het lijkt super productief om aan één stuk door te werken. In werkelijkheid brand je jezelf zo snel op. Neem in plaats daarvan tijd om te herstellen. Soms is een korte pauze al genoeg om je energie vast te houden.
 8. Houd je lijf in de gaten na een eetmoment. Zo kom je er snel achter welke voedingsmiddelen je energie geven, en welke je energie kosten.
 9. Hint: begin bij suiker. Suiker gooit je op een achtbaan van suikerpieken en suikerdippen. Probeer de achtbaan niet rustiger te maken door precies op de juiste momenten suiker te eten. Stap gewoon uit de achtbaan en stop met suiker, dat werkt veel beter.
 10. Mijd vampieren. Nee, niet door rond te wandelen met een bos knoflook (hoewel het mensen wel op afstand houdt, zeker als je die bos opeet). Sommige mensen kosten je veel energie. Ze praten alleen over zichzelf, geven je een naar gevoel en zuigen je helemaal leeg. Doseer de tijd die je doorbrengt met zulke mensen.
 11. Niet meer piekeren. Als je piekert is het alsof de processor van je computer continu op 100% draait: het kost onwijs veel energie en de computer loopt vast. Piekeren is niet gezond en het trekt je batterij leeg. Werk aan jezelf zodat je minder piekert.
 12. Ontwikkel een positieve blik. Als je het leven ziet als een strijd, als doffe ellende, dan voel je je minder energiek. Richt je liever op alle fijne dingen in het leven. Maak een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent en dingen waarop je je verheugt. Stop ook met het consumeren van andermans problemen, en minder het kijken van negatieve programma’s, nieuws en documentaires. Je bent anders constant omringd met alle ellende in de wereld, geen wonder dat je zo weinig energie hebt!
 13. Stop een peper in je reet. Zet jezelf op een missie. Door je leven een doel te geven boor je nieuwe bronnen van energie aan. Ineens heb je zin om meer te werken, om langer door te gaan, om harder te werken. En het lijkt je helemaal geen energie te kosten! Je voelt je blij, productief en voldaan.

Klaar met hacken? Geweldig, ik heb nog véél meer tips voor je klaarstaan.

Hoeveel energie wil je hebben?

Deze en nog véél meer andere tips vind je in mijn praktische online cursus Plop! – Bruisen van energie. Een praktisch stappenplan dat je helpt de balans in je leven te herstellen, meer energie te ontwikkelen en elke dag met plezier je bed uit te springen.

Al vele duizenden mensen gingen je voor en hebben dankzij de cursus meer energie weten te krijgen.

Bekijk mijn online cursus voor meer energie…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test