Mediteren zorgt voor innerlijke rust

We schreven al eerder uitgebreid over de kracht van meditatie. We hebben geschreven over telmeditatie en zelfs over de kracht van seksmeditatie. Door te mediteren kom je tot rust en ontwikkel je een meer heldere kijk op het leven. Je neemt als het ware afstand van het dagelijks leven en bekijkt het op een andere manier.

Waarom is mediteren lastig?

Meditatie leren is niet lastig. Het daadwerkelijk gaan zitten, focussen op de ademhaling en je gedachten laten gaan is niet moeilijk. Wat wel lastig is is het aanwennen van een nieuwe gewoonte. Voor het beste resultaat is het namelijk belangrijk dat je regelmatig mediteert, het liefst dagelijks.

Het aanwennen van deze gewoonte op zich is al lastig genoeg. Als je ook nog eens samen woont met andere mensen kan het nog moeilijker zijn om jezelf terug te trekken en even tot jezelf te komen. Je kunt niet echt mediteren als je weet dat er ieder moment een kind binnen kan stormen.

Innerlijke rust vinden met micro meditatie

Wanneer je het lastig vindt de meditatie-gewoonte aan te leren of wanneer je eigenlijk nooit in de gelegenheid bent om te mediteren kun je gebruik maken van Micro Meditatie. Dit werkt heel eenvoudig: Op de momenten dat het kan sluit je je ogen, ontspan je je volledig en focus je je op je ademhaling.

Het kan zijn dat je eventjes heerlijk in de tuin zit te zonnen. Je weet dat je komende minuten niet gestoord zult worden en dus maak je gebruik van het moment om even tot jezelf te komen. Je laat alle spanning wegvloeien en je focust je op je ademhaling.

In dit geval mediteer je meerdere keren per dag vrij kort. Je zult hierdoor een groter gevoel van rust over je krijgen terwijl het niet moeilijk is om te beoefenen.

Meer innerlijke rust met minder moeite

Door gebruik te maken van Micro Meditatie kun je meer rust ontwikkelen. Het is een manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte terwijl je er middenin zit. Bovendien kan het een uitweg bieden als het je maar niet lukt jezelf aan te wennen om regelmatig te mediteren.

Aan de slag met normale meditatie?

Voor beginners kan het makkelijker zijn om te starten met telmeditatie. Lees hier meer over telmeditatie. Verder kunnen we het onderstaande boek aanraden om eenvoudig te leren mediteren:

Ontdek hoe je snel positiever in het leven komt te staan ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin nu met 46% korting

Zo blijf je lekker positief ☀️

Ontvang ook iedere maandag gratis tips om je leven steeds leuker te maken. Ruim 150.000 mensen zijn al lid!

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛