Artikel opslaan

Minder denken, meer zijn

Precies – je denkt teveel. We denken allemaal teveel. Je brein is geweldig in het krijgen van gedachten. Net zoals je longen goed zijn in het overbrengen van zuurstof in je bloed.

Maar je laat je longen niet onnodig hard werken. Dan zou je continu hyperventileren. Waarom doe je dat dan wel met je brein? Waarom hyperventileer je gedachten?

Door je brein te kalmeren krijg je eindelijk rust in je hoofd. Je leven loopt lekkerder, het kost je minder energie en je voelt je lekkerder in je vel.

Dus laten we dat doen. Hieronder vind je mijn video! :)

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Rust in je hoofd – bekijk de video

Bekijk hieronder mijn video over het stress actieplan. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

 

Oké – en nu?

Simpel – nu heb ik nog meer tips voor je klaar staan.

Maar laten we eenvoudig beginnen. Laten we nu een momentje pakken om even naar het moment te komen.

  1. Ga rechtop zitten of staan.
  2. Adem diep in.
  3. Adem rustig uit.
  4. Ontspan je schouders, je gezicht, je kaken en je nek.
  5. Sluit je ogen en blijf zo een minuut bewust in- en uitademen.

Zo. Welkom in het nu. De plek waar het allemaal gebeurt.

Dat voelt best lekker. En hoe vaker je het doet, des te makkelijker het wordt om dat ratelende brein op stil te zetten. Want weet je, als je minder denkt dan heb je minder problemen.

Minder denken = minder problemen

Dat klinkt raar, maar er schuilt waarheid achter. Want problemen bestaan vaak enkel in je hoofd. Jij maakt je druk over dingen die gebeurd zijn, en anticipeert op vervelende dingen die gaan of kunnen gebeuren.

Dat is heel normaal – maar fijn is het niet. En op het moment dat je even niet denkt verdwijnen dus ook deze problemen even uit je leven.

En door dat regelmatig te ervaren, ga je steeds beter beseffen dat je problemen niet absoluut zijn. Ze zijn wat je brein ervan maakt. Je kunt ze zo groot maken als je wilt. En je kunt ze helemaal laten verdwijnen.

Over problemen plaats ik volgende week een video. Tot die tijd heb ik hier nog meer inspiratie voor je om je hoofd lekker leeg te maken:

En mocht je aan de slag willen met het versimpelen van je leven:

Geniet van je dag! :)

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test