“Life is really simple,
but we insist on making it complicated.”

Confucius

Simpel leven – praktische video

Ja! Ik ben weer voor de camera gekropen. Met Snuffel, koffie en 6 dingen die je vandaag kunt doen om je leven simpeler te maken.

Want voor veel mensen voelt het leven overweldigend. Te veel te doen, te veel afleidingen, te veel meuk. En te weinig plezier, ruimte en lucht. En véél te weinig het gevoel dat je leeft.

Laten we dat veranderen. Hieronder vind je de video met mijn tips. En daaronder vind je een selectie goodies om op door te klikken. Veel plezier! :)

1. Minimaliseer je spullen

Weg met de zooi. Overbodige spullen halen je naar beneden. En je kunt écht vandaag de eerste (of de honderdste) stap zetten richting een opgeruimder, lichter en simpeler leven.

Hoe? Door iets overbodigs uit je leven te gooien. Doneer het, recycle het, haal het uit je leven.

2. Verminder afleidingen

Precies. Ik kijk naar je smartphone. We weten allebei dat er werk aan de winkel is. En niet alleen daar. Er zijn zoveel afleidingen om ons heen dat we onze aandacht continu laten kapen.

Terwijl we onze aandacht en focus nodig hebben om te kunnen genieten van het moment, relaties op te bouwen, onze dromen waar te maken en ons leven niet aan ons voorbij te laten vliegen.

Dus laten we daar wat aan doen.

3. Maak jezelf minder afhankelijk van je inkomen

Gebruik geld als een gereedschap om je leven te versimpelen. Niet als een aanleiding om meer meuk en complexiteit in je leven te halen. Leef goed van minder geld, bouw een buffer op en vergroot je vrijheid.

Misschien kun je zelfs minder gaan werken of leuker werk gaan doen.

4. Maak van innerlijke rust een prioriteit

De meeste mensen denken de hele dag door. We zijn het gewend – maar dat wil niet zeggen dat het wenselijk is. Denk minder. Gebruik je brein als gereedschap wanneer het nodig is, niet als ratelende pieker-machine.

Al die rondvliegende gedachten maken je leven onnodig ingewikkeld. Simpel leven doe je door minder te denken en meer te zijn.

5. Investeer in mensen

Als je aan het einde van je leven bent gekomen, wens je niet dat je meer geld had verdiend of nieuwere iPhones had gehad. Nee – je wenst waarschijnlijk dat je meer tijd had doorgebracht met je dierbaren.

Investeer in de mensen van wie je het meest houdt. Verdiep relaties en ervaar meer voldoening. Maak fijne mensen belangrijker in je leven.

6. Neem je leven minder serieus

Precies. Nu je hier toch bent, kun je er net zo goed iets leuks van maken. Door meer te spelen verminder je stress, verbeter je relaties en voel je veel sterker dat je lééft.

Spelen maakt je leven simpeler omdat het je helpt meer jezelf te zijn. Je weet wel, zoals je vroeger was als kind. Gewoon jezelf.

Maak je leven lekker simpel

Zo – dat zijn een heleboel tips. En om er nog een schepje bovenop te doen: ik heb een compleet simpel leven stappenplan voor je klaarstaan. Minder meuk, meer leuk.

Met tips om je spullen te minimaliseren en je leven te versimpelen. Lees de lessen, beantwoord de vragen en voer de opdrachten uit. Je leven wordt vanzelf leuker, lichter en eenvoudiger.

Simpeler dan dit wordt simpel leven niet. ;)

Bekijk wat anderen erover zeggen…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test