Artikel opslaan

1. Neem afscheid van het oude jaar

In een jaar kan er veel gebeuren. Je kunt bijzondere doelen bereiken, geweldige mensen leren kennen, je ware liefde vinden of je ware liefde verliezen.

Voordat je begint met het nieuwe jaar, kun je afrekenen met wat unfinished business. Neem goed afscheid van het oude jaar door te reflecteren op wat je hebt meegemaakt.

Wat heb je geleerd? Wat heb je bereikt, wat is mislukt? Waar ben je dankbaar voor, wat zou je liever anders willen zien? Neem nog even de tijd om te reflecteren op het oude jaar, en doe deze eenvoudige oefeningen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

2. Bedenk een thema voor het komende jaar

Goede voornemens zijn uit, steeds minder mensen lopen te koop met hun voornemens. We zijn voorzichtiger geworden met goede voornemens omdat ze zo vaak uitlopen op niets.

Daarom schreven we eerder dat het slimmer is om te kiezen voor een thema. Zet je jaar in het teken van een thema, en laat je het hele jaar door inspireren om je leven echt te veranderen.

Thema’s die je kunt kiezen zijn dingen als vrijgeviger worden of dit jaar gezonder worden dan ooit. Wil je meer inspiratie? Lees dan het volledige artikel.

3. Maak je hoofd lekker leeg

Heb je last van stress? Neem het niet mee het nieuwe jaar in, maar maak je hoofd lekker leeg. Door nog voor het nieuwe jaar af te rekenen met de stressbronnen van dit jaar ga je met een fijn gevoel het nieuwe jaar tegemoet.

Besluit om je minder druk te maken om de problemen in je leven. Schrijf op wat je allemaal bezig houdt, en probeer het objectief te bekijken. Welke oplossingen kun je bedenken? Hoe kun je de last op je schouders verlichten?

Schrijf je problemen, stressbronnen en takenlijsten van je af en doe een paar ontspanningsoefeningen. Maak je niet druk, maar leef lekker in het hier en nu.

4. Maak je klaar om je lichaam te resetten

Na sinterklaasavond, verschillende verjaardagsfeestjes, kerstborrels, kerstonbijtjes, kerstdiners en een knalfeest vanavond is je lichaam in het nieuwe jaar wel even toe aan wat rust. Maak je daarom klaar om het nieuwe jaar gezond te beginnen op 1 januari.

Het is waarschijnlijk geen slecht idee om een balansweekje te houden met gezond eten, weinig alcohol en extra beweging. Kom tot rust en geef je lichaam tijd en ruimte om te herstellen van de hectische feestmaand.

Het kan een goed idee zijn om een detox weekje in te lassen om je lichaam te zuiveren en snel een paar kilo af te vallen.

Inspiratie om je jaar goed te beginnen!

Wil je je jaar goed beginnen? Wij hebben hieronder enkele inspirerende artikelen die je snel op weg helpen:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test