Artikel opslaan

Zelfacceptatie aanleren – mijn tips

Bekijk hieronder mijn video over zelfacceptatie aanleren. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Kun je de video niet bekijken? Bekijk mijn video over zelfacceptatie aanleren op YouTube.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Tips voor meer zelfacceptatie

Kijk, we voelen ons allemaal niet goed genoeg van tijd tot tijd. Als je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent dan heb je waarschijnlijk de neiging om dingen te doen om dit gevoel te verminderen.

En de dingen die we doen om ons beter te voelen zijn vaak de dingen die op de lange termijn niet werken. Zoals bevestiging zoeken van anderen, ons anders gedragen om goedkeuring te krijgen of onszelf verbeteren: afvallen, trainen, veranderen en onszelf kneden.

Er is niets mis met zelfverbetering, maar deze route is eindeloos. Als je het gevoel hebt dat je constant moet veranderen zodat je eindelijk het gevoel kunt hebben dat je goed genoeg bent – dan ben je de rest van je leven bezig.

De route van zelfacceptatie

Wanneer je werkt aan zelfacceptatie leer je te accepteren dat je goed genoeg bent – precies zoals je nu bent. Je beseft dat je altijd mag veranderen als je dat wilt – maar dat dit niet nodig is om waardevol genoeg te zijn om van gehouden te worden.

Het fijne aan deze route is dat deze eindig is. Dat wil zeggen: op een dag heb je jezelf geaccepteerd zoals je bent. En hoef je dus niet constant moeite te doen om het gevoel te hebben dat je goed genoeg bent zoals je bent.

Dus het is slim om te werken aan je zelfacceptatie. Niet alleen omdat het je uiteindelijk een hoop moeite bespaart. Maar ook omdat het je een sterker gevoel van liefde, zelfvertrouwen, rust en zelfcompassie bezorgt.

En ja – vanuit daar kun je nog steeds jezelf verbeteren. Maar niet langer vanuit een gevoel dat je niet goed genoeg bent. Maar vanuit het gevoel dat je waardevol bent, en dat je goed voor jezelf wilt zorgen.

Tips om aan de slag te gaan met zelfacceptatie

Hieronder heb ik een paar startpunten die je helpen aan de slag te gaan met het vergroten van je zelfacceptatie.

Veel succes!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test