Artikel opslaan

Meer zin in je leven

Als je even in een dipje zit en niet zoveel zin hebt in je leven dan is het tijd om je vooruitzicht aan te pakken.

Waarom heb je weinig zin in je leven? Wat zorgt ervoor dat je futloos bent en zonder levenslust zit? Als je jezelf even wilt oplappen en je levenslust terug wilt krijgen kunnen de onderstaande tips je helpen!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. ๐ŸŽ‰

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Geef je leven betekenis

De meeste mensen vinden het fijn als ze het gevoel hebben dat ze iets nuttigs doen. Je wilt je niet bezighouden met zaken die weinig toevoegen, je wilt iets van betekenis doen.

Als je op dit moment het gevoel hebt dat je weinig bijdraagt aan de wereld, dan kun je hier waarschijnlijk veel winnen. Doe iets nuttigs, doe iets van betekenis, zorg ervoor dat je werk de wereld beter maakt, op wat voor manier dan ook.

Je voelt je nuttig als je je kunt bezighouden met werk wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je trots op kunt zijn. Dat kan van alles zijn, maar het is aan jou om uit te zoeken hoe je jouw leven betekenis kunt geven.

De onderstaande artikelen kunnen je hier verder mee helpen, net als deze eCursus.

2. Neem afscheid van een aantal vervelende zaken

Hoe meer leuke dingen je doet, des te leuker je leven wordt. Hoe meer vervelende dingen je doet, des te minder leuk je leven wordt.

Doe je best om vervelende dingen stap voor stap uit je leven te gooien. Heroverweeg de verplichtingen die je bent aangegaan, wees eerlijk tegen jezelf. Geniet je nog wel echt van de dingen die je doet? Is het tijd voor iets nieuws?

Door afscheid te nemen van een vervelend onderdeel van je werk of je leven kun je je plotsklaps veel lichter en gelukkiger voelen.

  • Misschien moet je eens kijken of je je bedrijf kunt verkopen als je werk je depressief maakt.
  • Wellicht kun je je email uitbesteden als je er gestrest van wordt.
  • Je kunt met je baas praten over het aanpassen van je functie.
  • Misschien is afzien van de verantwoordelijkheid voor je zus d’r bruiloft een goed idee als je er ongelukkig van wordt.
  • Als een vriendschap je ongelukkig maakt, dan is het misschien tijd om deze vriendschap te heroverwegen.

Soms sluipen er gewoontes in ons leven die ons uitputten, ons ongelukkig maken. Maar omdat het ingesleten gewoontes zijn heb je niet eens door dat jij zelf beslist wat blijft en wat gaat. Sleep al die vervelende zaken niet met je mee. Ze zuigen je leeg.

Zorg voor minder vervelende dingen in je leven, dan blijven de leuke dingen vanzelf over. Lees ook Neem Afscheid van je Loze Projecten: 6 Stappen.

3. Zorg dat je je ergens op kunt verheugen

Herinner je je nog het kinderlijke gevoel van je ergens op kunnen verheugen? Je verjaardag, een reisje naar Disneyland, de zomervakantie, logeren bij een vriendinnetje, sinterklaasavond.

Ergens naar uitkijken is een heerlijk gevoel. Het geeft je leven sjeu, het helpt je om zin te hebben in de toekomst. Het maakt je leven magisch.

Zorg dat je je ergens op kunt verheugen. Plan iets leuks in. Boek een vakantie voor over een half jaar, plan een dagje spa in voor volgende maand, plan een bioscoopavondje in voor dit weekend. Zorg dat je je ergens op kunt verheugen, en merk hoeveel zin je plotseling in je leven krijgt!

Meer tips om magie aan je leven toe te voegen vind je hier.

Meer tips om je passie te vinden

Weet je niet precies wat je wilt, en ben je op zoek naar hoe jij jezelf nuttig kunt maken? Lees dan de onderstaande boeken of laat je dan begeleiden door deze online training.

Ontdek wat je leuk vindt, ontdek waar je goed in bent, vind je passie en maak er stap voor stap je beroep van. Lees meer…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test