Artikel opslaan

Iedereen heeft weleens een rotdag

Soms wil de dag gewoon niet echt mooi uitpakken. Je voelt je niet optimaal, er gebeuren irritante dingen en het lukt je niet om een positieve houding aan te nemen.

Iedereen heeft weleens een rotdag. Maar wat begint als een rotdag hoeft niet te eindigen als een rotdag. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe lang je je humeur laat beïnvloeden door de gebeurtenissen van vandaag.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 11 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Tips om een rotdag mooi te maken

Wil je een rotdag omdraaien naar een mooie dag? Wij hebben hieronder enkele tips en oefeningen voor je verzameld die je kunnen helpen de dag mooier af te sluiten dan hij begon!

 1. Besef dat niet de gebeurtenissen je humeur bepalen. Je humeur wordt bepaald door de manier waarop je met de gebeurtenissen om gaat. Vervelende dingen zijn pas vervelend zodra jij ze als vervelend bestempelt!
 2. Pak een stuk papier en schrijf door middel van een mindmap van je af wat er nu allemaal zo vervelend is aan vandaag. Je zult merken dat het allemaal wel meevalt wanneer je het even opschrijft.
 3. Doe aan beweging. Ga een halfuurtje hardlopen of dansen in de woonkamer. Na een halfuurtje sport komen er stofjes vrij in je hersenen die je een gelukkig gevoel geven. Poef! Weg is je rotdag!
 4. Een rothumeur is een keuze. Het is jouw reactie op een dag die niet loopt zoals je wilt. Je kunt ook een andere keuze maken.
 5. Maak een lijstje met alle mooie dingen die vandaag zijn gebeurd. Gewoon kleine dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Je gezondheid, je lieve hondje, je mooie huis of je geweldige outfit. Er zijn altijd dingen goed!
 6. Neem even tijd voor jezelf, mediteer een paar minuten. Door te mediteren neem je even afstand van de ‘tastbare wereld’. Je kunt alle ‘ellende’ daardoor beter in perspectief plaatsen. Laat de spanning wegvloeien en voel hoeveel verschil een paar minuten rust kan maken!
 7. Zet een positieve spiraal in gang. Als alles tegenzit dan lijkt alles mis te gaan. Doorbreek dit patroon door bijvoorbeeld wat op te ruimen, door een simpele taak op te pakken of iets aan beweging te doen. Bouw momentum op in de goede richting!
 8. Stel je eens voor dat het in plaats van een rotdag nu een geweldige dag zou zijn. Hoe zou je je dan gedragen? Hoe zou je je voelen en wat zou je doen? Doe precies dat de rest van de dag. Doe vanaf nu gewoon net alsof het een geweldige dag is en zie hoeveel effect dit heeft!
 9. Maak een lijstje met de positieve kanten van de vervelende gebeurtenissen van vandaag. Alles in het leven heeft twee kanten, dus train jezelf in het vinden van de positieve kanten. Daar word je blij van!
 10. Pak jezelf in je nekvel door iets te zeggen als: “Zo, en vanaf nu ga ik er positief tegenaan, dan kan ik deze dag lekker positief afsluiten!”
 11. Praat met iemand waarvan je normaal gesproken altijd vrolijk en geïnspireerd raakt. Leg uit dat je een rotdag hebt, en laat die persoon zijn werk doen. Sommige mensen kunnen je in een paar minuten helemaal oplappen!
 12. Zie de schoonheid in alle dingen die je eigenlijk niet mooi vindt. Het leven heeft nu eenmaal ups en downs, het hoort bij het leven. Alles wat lelijk is heeft schoonheid in zich, ga ernaar op zoek.
 13. Maak je niet zo druk. Neem het leven niet zo serieus, neem jezelf niet zo serieus. Wat is nu echt belangrijk? Relativeer en laat je negatieve vibe los. Kom op, het leven is een feest, geniet ervan zolang het kan!

Pas een paar van deze tips toe, en merk hoe je rotdag binnen korte tijd verandert in een hele mooie dag! Wil je de dag helemaal geweldig afsluiten? Lees dan 11 Manieren om de Dag Goed Af te Sluiten!

Meer tips om lekker positief te blijven

Hieronder vind je twee leuke positieve boeken die je helpen al dat gedoe van vandaag lekker los te laten, en binnen enkele dagen een fijne positieve spiraal op te starten!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test