Artikel opslaan

Om moedeloos van te worden?

Zondagmorgen. Geen kus op je wang. Geen ontbijt op bed. Geen geur van verse koffie. Je bent tevreden met je leven, maar je voelt dat er iets mist. Een maatje, iemand om je leven mee te delen.

Je beseft heel goed dat ook mensen mét relatie bijna nooit ontbijt op bed krijgen. Dat het heel goed zou kunnen dat jij diegene zult zijn die de verse koffie moet zetten omdat het anders niet gebeurt. Maar dat doet er niet toe. Je bent er klaar mee. Alleen leven is prima, maar dat heb je nu wel gehad.

Het wordt tijd voor verandering. Je kunt wegkruipen en jezelf zielig vinden omdat je tegen je zin in single bent. Je kunt ook opstaan met een glimlach. Jezelf tevreden uitrekken en aan de slag gaan met deze tips!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Zo vind je wel een relatie – de basis

Oké, hoe vind je een relatie? Blijkbaar lukt het je niet om zomaar iemand tegen het lijf te lopen. Waarom lukt het andere mensen wel?

Het leven werkt vaak volgens een heel interessant principe. Waarom is me niet duidelijk, misschien om het spannend te houden. Het luidt als volgt:

“Je krijgt vaker wat je wilt wanneer je het eigenlijk niet nodig hebt.”

Zodra dingen goed gaan, komen er goede dingen op je pad. Zodra jij helemaal tevreden bent met je leven, komen er dingen langs die je leven nog mooier kunnen maken.

Dat, en een paar andere tips gaan je een relatie bezorgen. Er zijn namelijk genoeg mensen die op jou zitten te wachten, en van die mensen voldoen er onvermijdelijk een aantal aan jouw voorkeuren. Dus aan de slag!

1. Maak jezelf gelukkig

Mensen zijn dol op gelukkige mensen. Gelukkige mensen zijn aardiger, liefdevoller, inspirerender, ze stelen je energie niet (zoals zoveel andere mensen wel doen) en ze geven je simpelweg een goed gevoel.

Gelukkig zijn is fijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Wanneer je gelukkig bent voel je je tevreden. En wanneer je je tevreden voelt, heb je niets meer nodig.

Mensen die niets nodig hebben zijn aantrekkelijk. Het maakt je spannend. Het maakt je onafhankelijk en interessant. Het is niet slim om een relatie te beginnen om een leegte op te vullen. Het is slimmer om een relatie te beginnen om een geweldig leven nóg mooier te maken.

Niemand wil gebruikt worden als opvulmiddel. Zoek dus niet naar opvulmiddel. Werk aan jezelf. Vul alle leegtes op. Met liefde, persoonlijke ontwikkeling, aandacht en tijd.

Maak jezelf gelukkig. Dan ben je op je aantrekkelijkst. Je hebt geen relatie nodig om je goed te voelen. Straal dat uit, en je vergroot je kansen om juist een relatie te krijgen.

2. Doe je nooit anders voor

Gelijken trekken elkaar aan. Iedere relatie, of het nu een levenspartner, een vriendschap of een familielid betreft, is gebaseerd op gemeenschappelijke interesses of achtergronden. Als jij je anders voordoet dan je bent, trek je mensen aan die niet bij je passen. Niet jezelf zijn is dus onverstandig. Het leidt tot vreemde vriendschappen én frustraties in de liefde.

Ja, je laat je van je goede kant zien als je een date hebt. Iedere persoonlijkheid heeft meerdere kanten. Zolang je maar een kant laat zien die echt van jezelf is.

Wees niet bang om je voorkeuren uit te spreken, om je mening te laten horen. Alleen op die manier kun je met elkaar op één lijn komen. Laat jezelf zien. Je bent perfect zoals je bent!

3. Denk positief over jezelf

Werk aan je zelfvertrouwen. Haal jezelf niet naar beneden. Maak jezelf niet wijs dat jij het ‘niet waard bent om een relatie te krijgen’. Onzin. Iedereen verdient een relatie. En iedereen is onderhevig aan de wetten van oorzaak-gevolg.

Als jij niet de dingen doet die je aan een relatie helpen, dan zal er geen relatie komen. Sommige mensen stuiten toevallig op de ‘ware’, anderen moeten er iets voor doen.

Dat is niet erg. Het is wat het is. Dat maakt jou niet ‘onwaardig’ of een ‘mislukking’. Jij bent geweldig zoals je bent, jij bent het waard om van te houden. Je bent het waard! Denk positief over jezelf.

4. Ga naar plekken waar je zelf graag komt

Het is mooi hoe mensen soms wanhopig zijn om een relatie te krijgen, en vervolgens totaal geen actie ondernemen. Hoe krijgen mensen relaties? Simpel: ze zien elkaar, ze praten met elkaar, ze worden verliefd op elkaar.

Als jij jezelf gevangen zet in een wereld met mensen die je al kent (en waarmee je dus geen relatie hebt gekregen), dan is de kans dat je iemand tegen het lijf loopt erg klein.

Dus ga op pad. En ga naar plekken waar mensen zoals jij graag komen. De kans is namelijk groter dat je hier iemand ontmoet die bij je past. Durf jezelf een beetje bloot te geven bij leuke nieuwe mensen en heb gewoon plezier. Ga niet op ‘jacht’, maar wees niet bang om lekker te flirten. Relaties ontstaan soms op de stomste manieren. Sluit je dus niet af voor gekke situaties, gekheid maakt het leven interessant!

5. Werk aan je datingprofiel

Online daten heeft voor sommige mensen een vreemd imago. Ik ken mensen die al jaren een relatie willen hebben en het toch vermijden omdat online dating voor ‘losers’ zou zijn. Het resultaat is voorspelbaar: de online dater vindt een leuke relatie, de hater blijft alleen.

Online dating is interessant omdat het werkt. Het werkt omdat zoekenden bij elkaar worden gebracht, omdat je wordt geholpen door handige technologie, omdat je het keer op keer kunt proberen zonder consequenties. Het is vrijblijvend, eenvoudig en efficiënt.

Wanneer je je profiel goed inricht vergroot je je kansen op een relatie aanzienlijk. Waar moet je op letten?

  • Zorg voor een duidelijke foto van je gezicht. In zoekmachines zien mensen kleine foto’s. Die leuke foto met je zus is een stuk onduidelijker dan een mooie portretfoto.
  • Check bij vrienden of je foto in de smaak valt. Het is je eerste indruk, dus zorg dat het een goede is. Hoe meer mensen op je profiel terecht komen, des te groter de kans dat je berichtjes ontvangt.
  • Maak je profiel interessant, leuk en luchtig. Vertel over jezelf op een leuke manier. Het gaat mensen niet om de feiten, het gaat om het gevoel dat mensen krijgen bij je profiel. Je profiel is eigenlijk gewoon een verkooppagina. Laat zien dat je een leuk leven hebt, laat weten wat je absoluut niet zoekt en zorg dat je positiviteit uitstraalt. Maar houd het vooral dicht bij jezelf. Bedenk dat je met onzin mensen aantrekt die niet bij je passen!
  • Besef dat het tijd kan kosten om een leuke date te vinden. En zelfs als je een date hebt gevonden, kan het tot wel tien dates duren voordat je een relatie hebt. Maar laat je niet ontmoedigen. Je bent begonnen aan een project, en vroeg of laat zul je dit project succesvol afronden. Precies: zoen op zondag, ontbijt én verse koffie!

Geen idee op welke website je wilt daten? Lexa is momenteel de grootste datingsite in de benelux. Hoe meer mensen zijn aangemeld, des te groter je kans op een leuke relatie! Bekijk nu gratis welke mensen met jou matchen…

6. Ga daten

Ben je iemand tegen het lijf gelopen in het echt of virtueel? Wacht dan niet te lang, en vraag die persoon mee uit. Door snel te daten weet je snel of jullie bij elkaar passen. Zo ja, leuk. Zo niet, verder met je leven.

Vind je je date erg leuk, en wil je graag dat diegene jou ook leuk vindt? Praat dan niet te veel over jezelf, maar stel vragen. Niet op een irritante manier, maar laat blijken dat je geïnteresseerd bent. Leer je date beter kennen, en zoek naar gemeenschappelijke interesses.

De meeste mensen vinden het fijn om over zichzelf te praten. En veel mensen vinden het irritant als anderen (te veel) over zichzelf praten. Dus, laat de ander praten. Des te groter de kans dat jij in de smaak valt! Lees ook Zo Geef je Mensen je Volle Aandacht: 5 Tips.

Tijd voor een relatie? Aan de slag!

Met luiheid bereik je niets. Als het niet automatisch gebeurt, maak er dan een projectje van. Werk de tips af, en voor je het weet heb je beet!

Wil je meteen zien wat voor leuke mensen op zoek zijn naar mensen zoals jij? Vul dan deze vragenlijst in en begin je avontuur!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test