Artikel opslaan

Iedere dag begin je opnieuw

Telkens wanneer de wekker gaat en jij je ogen opent word je wakker in een nieuwe dag. Een nieuwe dag betekent een nieuw begin, en niets verplicht je om vandaag alles hetzelfde te doen als gisteren.

De meeste mensen wachten tot een symbolisch moment om hun leven te veranderen. Ze gaan vanaf 1 januari gezonder eten, vanaf maandag elke avond vroeger naar bed of zicht vanaf de eerste van de maand houden aan hun takenlijst.

Het gekke is echter dat deze symbolische afspraken met jezelf de kans dat je het nieuwe gedrag gaat uitvoeren juist verkleinen. Wanneer je gemotiveerd bent moet je namelijk zo snel mogelijk beginnen. Als je het gaat uitstellen dan zakt de motivatie weg, en blijf je hangen in je vertrouwde patronen.

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

Veranderen moet je zo snel mogelijk doen

Zodra je hebt besloten te veranderen, moet je er zo snel mogelijk mee beginnen. Zoals we in ons artikel ‘Je Leven Veranderen? Begin Direct!‘ al schreven kun je het beste direct beginnen met je nieuwe manier van leven.

En als je dan toch een symbolisch moment voor jezelf wilt kiezen, waarom zou je dan niet meteen de volgende ochtend beginnen met je nieuwe leven? Iedere dag is namelijk een nieuw begin. Niemand weet nog wat de dag gaat brengen, en wie weet verander je vandaag je leven.

Je weet niet wat de dag gaat brengen

Een dag kan op voorhand voorspelbaar lijken, maar uiteindelijk uitlopen op een van de meest verrassende dagen in je leven. Er kan vandaag van alles gebeuren. Je kunt de carrièrekans van je leven tegenkomen, je grote liefde ontmoeten, een boek ontdekken dat je leven gaat veranderen of leuke nieuwe mensen leren kennen.

De kans bestaat ook dat vandaag je laatste dag is, dat je er vanavond niet meer bent. Alles is mogelijk. Dit is een nieuwe dag die niets te maken heeft met gisteren of eergisteren.

Als je gisteren lui was, kun je vandaag productief zijn. Als je gisteren ongezond at, kun je vandaag gezond eten. Als je gisteren mensen pijn hebt gedaan, kun je ze vandaag je liefde geven.

Vandaag kun je een nieuwe start maken, en leven zoals je wilt leven. Je moet namelijk veranderen zodra je merkt dat je het wilt. En als het vandaag niet helemaal gaat zoals je wilt, dan maak je morgen een nieuwe start.

De dag op een goede manier starten

Wie de dag op een positieve manier begroet, plukt daar de rest van de dag nog de vruchten van. De onderstaande artikelen geven je leuke tips hoe je iedere dag opnieuw kunt starten op een fijne manier.

Geniet van iedere dag

Lees het artikel ‘Vergeet niet te Genieten van je Leven‘ en vraag jezelf af, geniet jij van iedere dag? Ga je genieten van vandaag? Sta je bewust in deze dag, of is hij je min of meer overkomen?

Iedere dag heeft evenveel waarde. Of je nu vandaag op reis gaat naar een fijne vakantiebestemming, of gewoon naar je werk. Een dag is een dag. En iedere dag is een kans om je leven mooier te maken, en je krijgt iedere dag maar 24 uur om ervan te genieten. Pak jij die kans?

Neem vandaag niet voor lief. Geniet van je dag, en zie het als een nieuw begin. Deze dag is nog nooit eerder geweest, en zal ook nooit meer terugkomen. Begin vandaag met het leven van je dromen, en wacht niet tot 1 januari.

Meer lezen over genieten van je dag?

In het onderstaande boek leer je interessante levenslessen die je helpen te genieten van je dag. Je ontdekt dat je leven draait om het heden, en dat je alleen kunt leren van het verleden. Het leven draait om het nu, om vandaag, en dit boek helpt je meer uit vandaag te halen!

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test