Lekker strak op het strand

Zodra de zomer voor de deur staat beginnen veel mensen aan hun lichaam te werken. Weg met de overtollige winterkilo’s, weg met die bleke huid en weg met al dat overtollige haar.

Je wilt er goed uit zien, lekker in je vel zitten en deze zomer op je best op het strand verschijnen. Als jij er op vakantie er goed uit wilt zien, is het slim om nu te beginnen! Hieronder vind je onze praktische tips voor een gezond, mooi en fit lichaam.

1. Begin met jezelf accepteren zoals je bent

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar acceptatie is de beste plek om te beginnen voor een tevreden gevoel over je lichaam. Bekijk jezelf eens goed in de spiegel, liefst helemaal naakt. Kijk goed zonder te oordelen. Besef dat je mooi bent zoals je bent, hoe ontevreden je je ook voelt. Het is goed zoals het is, je lichaam is mooi en zo zou jij je moeten voelen.

Zelfvertrouwen komt van binnenuit. Hoe je er deze zomer ook uit zult zien, je zult altijd wel weer iets willen verbeteren aan je lichaam. Dus begin met acceptatie. Accepteer je lichaam zoals het is, leer het te waarderen.

Je lijf is het mooiste bezit dat je ooit zult hebben. Leer ervan te houden, hoe het er ook uitziet. Buig je negatieve gedachtes over je eigen lijf om. Je bent goed zoals je bent. Lees ook dit artikel: Laat Dingen Zijn Wat ze Zijn.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat je jezelf niet een beetje kunt oplappen voor de zomer. Bedenk echter wel dat dat strakke zomerlichaam je niet op magische wijze gelukkig of vol zelfvertrouwen gaat maken.

2. Kom stapje voor stapje in beweging

Een strak lijf krijg je door in beweging te komen. Dat wil niet zeggen dat je moet zwoegen in de sportschool. Het wil zeggen dat je iedere dag wat extra beweging moet nemen. Dit kan op allerlei manieren.

In deze artikelen vind je talloze tips hoe je eenvoudig extra beweging kunt krijgen:

Houd je lichaam soepel en fit. Door te bewegen wordt je lichaam van top tot teen gezonder. Je huid ziet er beter uit, je spieren en pezen worden sterker, je bloeddoorstroming verbetert en je voelt je energieker en lekkerder in je vel. Kom dus uit je stoel, trek je sportschoenen aan en ren de zomer tegemoet!

3. Kies voor natuurlijke, gezonde voeding

Voeding is de brandstof voor je lichaam, en ook één van de grootste geneugten van het leven. De keuze voor je voeding bepaalt voor een groot deel hoe je lichaam eruit ziet.

Gezonde voeding staat dicht bij de natuur, is voornamelijk plantaardig, bevat veel vis en veel groente en fruit. En hoewel gezonde voeding ontzettend lekker kan zijn, is voeding hoofdzakelijk brandstof voor je lichaam.

Je lichaam functioneert het best op gezonde voeding vol met vezels, vitaminen, mineralen, goede vetten en anti-oxidanten. Gooi je lijf dus niet vol met voeding die lekker is, maar weinig tot geen goede voedingswaarden bevat. Want zeg nu zelf, je gooit je auto met benzinemotor toch ook niet vol met diesel? Je motor zou kapot gaan.

Een benzinemotor is niet ontworpen om te draaien op diesel. Jouw lijf is niet ontworpen om te draaien op junkfood. Lees ook de volgende artikelen:

4. Bruin jezelf langzaam en veilig

Zonnen is een ongezonde gewoonte. De stralen van de zon zijn schadelijk voor je huid. Wanneer je je huid ernstig laat verbranden, verhoog je bovendien de kans op huidkanker aanzienlijk.

Het probleem is alleen dat een bruin lichaam nu eenmaal de mode is. Met een mooi gebruind lichaam zie je er gezonder, aantrekkelijker en slanker uit. Je tanden worden witter, je ogen worden blauwer en je kleding staat leuker.

Hoe kun je profiteren van dit mooie bruine kleurtje, genieten van de zon en toch verantwoord met je huis omgaan? Het antwoord lees je in dit artikel!

Egaal Bruin in een Handomdraai!

5. Ontwerp je zomerlook

In welke stijl ga jij deze zomer op het strand liggen? Denk na over je zomerlook, en ontwikkel een stijl die helemaal uitstraalt wie jij bent.

Je kunt jezelf helpen door een moodboard te maken van alle stijlen die jij leuk vindt. Blader door modebladen en surf over het web. Als je eenmaal hebt bepaald welke uitstraling je jezelf deze zomer wilt aanmeten, is het tijd om de bijbehorende kleding en accessoires te verzamelen!

Zoek eerst je zomerkleding uit, en bekijk welke kleding je deze zomer nog wilt dragen. Vervolgens kun je je garderobe de komende maanden uitbreiden met meer leuke kleding die aansluit bij je nieuwe zomerlook.

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test