Artikel opslaan

1. Schrijf de drukte van je af

Wat gaat er allemaal om in je hoofd? Waardoor voel je je eigenlijk zo gespannen? Heb je enig overzicht op de situatie of maak je je vooral druk? Door je hoofd even lekker leeg te schrijven merken je hersenen dat ze zich even kunnen ontspannen.

Je hersenen proberen steeds vast te houden aan alle dingen die je nog moet en wilt doen. Door deze zaken even op papier te zetten kunnen je hersenen ontspannen omdat ze weten dat je het ergens hebt vastgelegd. Het staat zwart op wit dus kunnen je hersenen zich weer met andere zaken bezighouden.

Het zal je verbazen hoeveel een beetje orde in de chaos je oplevert. Zorg voor een overzicht van de dingen die je gestresst maken en voel hoe je ontspant. Lees voor meer informatie ‘Binnen 10 Minuten Grip op je Leven‘.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek ๐ŸŽ‰

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! ๐Ÿฅณ

Wacht niet te lang, de oplage mรฉt bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

2. Probeer de boel even te relativeren

Het is altijd verhelderend om te ontdekken dat je gestresste bui er eigenlijk helemaal niet toe doet. Relativeer je drukte en voel dat je direct iets meer afstand kunt nemen. Het is belangrijk dat alles in deze drukke tijden goed loopt, maar als dat niet gebeurt is het waarschijnlijk geen ramp.

Hoe leer je te relativeren? Lees dit artikel eens: Problemen Relativeren: Kijk naar de Sterren.

3. Ontspan jezelf lichamelijk

Als je het erg druk hebt kan het lastig zijn om je geestelijk te ontspannen. Daarom behaal je waarschijnlijk meer resultaat met een lichamelijke ontspanning. Ga niet mediteren maar laat jezelf in een lekker warm bad zakken. Of wat dacht je van een lekkere massage, een avondje naar de sauna of een lekkere scrubbeurt onder de douche?

Adem een paar keer diep in en uit, en laat je lichaam lekker ontspannen. Laat alle spanning los en voel hoe je je langzaam ontspant, ondanks alle stress die je misschien in je hoofd hebt. Zorg dat de drukte geen vat krijgt op je lichaam!

4. Zoek leuke mensen op

Sociaal contact is een geweldige manier om te ontspannen. Ontmoeten met je vrienden of familie helpt je je drukte te verwerken en geeft je de gelegenheid om stoom af te blazen.

Ga in deze tijd niet afspreken met mensen waar je nog een appeltje mee te schillen hebt. Spreek af met leuke vrienden waar je je goed bij voelt, en ga samen iets leuks doen. Wellicht kun je samen met een vriendin naar de sauna gaan, dan pak je tip 3 meteen mee!

5. Vind kleine rustpunten

Ontspanning kun je groots aanpakken door een dagje naar de spa te gaan of een weekendje in een relaxresort te hangen. Toch voel je je waarschijnlijk meer ontspannen als je met kleine rustpunten werkt.

Deze rustpunten zorgen ervoor dat de spanning nooit zo hoog kan oplopen dat het echt vervelend wordt. Voorbeelden van rustpunten zijn:

  • Telkens als je naar het toilet bent geweest even al je spieren ontspannen
  • Regelmatig jezelf lekker uitrekken
  • Vaak een paar keer diep in- en uitademen en de spanning weg laten valen
  • Even rustig zitten met wat te drinken zonder dat je verder iets doet
  • Rustig lopen met de hond en genieten van de wandeling
  • Een klusje doen waarbij je je hoofd niet nodig hebt (beetje schoonmaken of opruimen bijvoorbeeld)
  • Genieten van een leuk liedje
  • etc.

Door jezelf regelmatig even te ontspannen in drukke tijden zorg je ervoor dat de spanning nooit te groot wordt. Je kunt meer lezen over deze manier van ontspannen in: Vind Innerlijke Rust met Micro Meditatie.

Praktische gids naar meer innerlijke rust

Eerder schreven we op soChicken een zeer uitgebreid artikel over het bereiken en behouden van innerlijke rust. We raden je zeker aan om dit artikel te lezen, zeker als je op dit moment in een drukke periode in je leven zit.

Praktische Gids naar Meer Innerlijke Rust

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test