Artikel opslaan

Stap voor stap stoppen met die saaie baan

Precies. Je besteedt behoorlijk veel tijd aan je baan. En als je het met tegenzin doet – waarom zou je er dan mee doorgaan?

Omdat je de huur of hypotheek moet betalen? Ja – zo ken ik er nog wel een paar. Luister:

  • Je bent geen slachtoffer van de situatie. De situatie is simpelweg je uitgangspunt. Benader de situatie als een project, niet als een gevangenis waar je niet uit komt.
  • Je leeft dit leven maar één keer. En de jaren tikken weg. Waarom zou je deze fase van je leven in het teken zetten van iets dat je ongelukkig maakt? Is dat huis je meer waard dan je levensgeluk? Want als dat zo is – vraag je eens af: waarom in hemelsnaam?
  • Er zijn altijd dingen die je kunt doen om de situatie beter te maken. Kleine dingen, grote dingen. Jij hebt in de hand hoe deze situatie gaat veranderen.

Je vindt je baan saai. Het zuigt je leeg. Je wilt iets anders, iets beters. Je weet dat het anders moet kunnen – je voelt dat je meer in je mars hebt. Dat het leven niet zo bedoeld was.

En je hebt gelijk. Het leven hoeft niet zo verdomd geestdodend te zijn. Zo routineus, zo voorspelbaar, zo zuigend. Je wilt niet enkel werken voor geld. Je wilt voldoening ervaren, plezier beleven, iets van betekenis doen.

Prima. Laten we daar dan naartoe bewegen. Stap voor stap. Het is geen magie. En ik kan je niet beloven dat je morgen je baan op kunt zeggen. Maar je kunt elke dag dichter bij dat moment komen als je eraan werkt.

Als je niets doet gebeurt er niets. Dan vind je jezelf heel zielig. En zal je veel klagen tegen je vrienden. En dat is prima. Maar als je een beter leven wilt ervaren, dan zal je in actie moeten komen.

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

Video – bevrijd jezelf van je vervelende baan

Dus laten we beginnen! Bekijk hieronder mijn video. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Ga aan de slag

Je leven is te kostbaar om het te besteden aan dingen die je ongelukkig maken. Zet je levensgeluk op één. Niet de bezittingen en verplichtingen waarvoor je werkt.

Maak jezelf onafhankelijker en werk stap voor stap richting een nieuwe situatie. Binnenkort verschijnt er op soChicken een uitgebreid stappenplan om dit voor elkaar te krijgen. Dus hou de website en de app in de gaten! Tot die tijd kun je aan de slag met onderstaande artikelen. :)

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test