Stap voor stap stoppen met die saaie baan

Precies. Je besteedt behoorlijk veel tijd aan je baan. En als je het met tegenzin doet – waarom zou je er dan mee doorgaan?

Omdat je de huur of hypotheek moet betalen? Ja – zo ken ik er nog wel een paar. Luister:

  • Je bent geen slachtoffer van de situatie. De situatie is simpelweg je uitgangspunt. Benader de situatie als een project, niet als een gevangenis waar je niet uit komt.
  • Je leeft dit leven maar één keer. En de jaren tikken weg. Waarom zou je deze fase van je leven in het teken zetten van iets dat je ongelukkig maakt? Is dat huis je meer waard dan je levensgeluk? Want als dat zo is – vraag je eens af: waarom in hemelsnaam?
  • Er zijn altijd dingen die je kunt doen om de situatie beter te maken. Kleine dingen, grote dingen. Jij hebt in de hand hoe deze situatie gaat veranderen.

Je vindt je baan saai. Het zuigt je leeg. Je wilt iets anders, iets beters. Je weet dat het anders moet kunnen – je voelt dat je meer in je mars hebt. Dat het leven niet zo bedoeld was.

En je hebt gelijk. Het leven hoeft niet zo verdomd geestdodend te zijn. Zo routineus, zo voorspelbaar, zo zuigend. Je wilt niet enkel werken voor geld. Je wilt voldoening ervaren, plezier beleven, iets van betekenis doen.

Prima. Laten we daar dan naartoe bewegen. Stap voor stap. Het is geen magie. En ik kan je niet beloven dat je morgen je baan op kunt zeggen. Maar je kunt elke dag dichter bij dat moment komen als je eraan werkt.

Als je niets doet gebeurt er niets. Dan vind je jezelf heel zielig. En zal je veel klagen tegen je vrienden. En dat is prima. Maar als je een beter leven wilt ervaren, dan zal je in actie moeten komen.

Video – bevrijd jezelf van je vervelende baan

Dus laten we beginnen! Bekijk hieronder mijn video. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan gezellig op mijn YouTube kanaal.

Ga aan de slag

Je leven is te kostbaar om het te besteden aan dingen die je ongelukkig maken. Zet je levensgeluk op één. Niet de bezittingen en verplichtingen waarvoor je werkt.

Maak jezelf onafhankelijker en werk stap voor stap richting een nieuwe situatie. Binnenkort verschijnt er op soChicken een uitgebreid stappenplan om dit voor elkaar te krijgen. Dus hou de website en de app in de gaten! Tot die tijd kun je aan de slag met onderstaande artikelen. :)

Zo maak je je leven steeds leuker ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin direct

Gratis tips om je leven leuker te maken

Maak elke week steeds leuker met mijn gezellige maandagmorgen nieuwsbrief! Ruim 150.000 mensen zijn al lid! 😁

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛