Zucht, dat mag ik niet meer eten van mezelf

Stel, je neemt je voor om gezonder te gaan eten (en wees eerlijk, dat doen we allemaal van tijd tot tijd). Het eerste wat je met jezelf afspreekt is dat je niet meer zult snoepen, niet meer ongezond zult snacken en minder fris en alcohol zult drinken. Geweldig! Je krijgt minder ongezonde rommel binnen, dus zul je gezonder worden!

Helaas weten we ook allemaal hoe het vervolgens loopt. Het is avond, tijd voor koffie, je hebt gezond gegeten (en misschien zelfs iets te weinig), en nu heb je trek in iets lekkers. Je weegt het één tegen het ander af, en voor je het weet zit je op de fiets naar de Albert Heijn. Donzige moorkoppen met 35% sticker, onweerstaanbaar.

Iets ‘niet mogen’ maakt het onweerstaanbaar

Slechte dingen zijn verleidelijk. Verboden dingen zijn onweerstaanbaar. Als jij jezelf voedingsmiddelen verbiedt dan belanden ze in een moment van zwakte (hard gewerkt, moe, weinig tijd, ‘ik heb wel een beloning verdiend’) bijna automatisch in je winkelmandje.

Hoe kun je dit voorkomen? Hoe zorg je ervoor dat je écht gezonder gaat eten? Simpel, maak het ongezonde eten niet verboden. Probeer het niet te schrappen, probeer het liever uit je eetpatroon te ‘verdringen’.

Maak het leuk, voeg gezond eten toe

Richt je niet langer op het verbieden van voedsel. Richt je juist op het toevoegen van gezonde voeding. Doe je best om steeds meer gezonde dingen te eten, en zie hoe het gezonde eten het ongezonde eten bijna automatisch ‘verdringt’.

Gezond eten is leuk, bevredigend, makkelijk (na een kleine leercurve) en (jawel) gezond. Doe niet je best om de hele avond niets meer te eten. Ga liever op zoek naar een gezond alternatief voor die donzige moorkoppen met 35% sticker!

Neem iets meer tijd voor je voeding en zoek uit hoe je kunt genieten terwijl je ook nog eens voedingsstoffen binnen krijgt. Vervang steeds meer ongezonde uitspattingen door gezonde alternatieven, en zie hoe je eetpatroon automatisch verandert.

Voor je het weet heb je geen trek meer in die zak Maltesers, simpelweg omdat de ‘holle’ smaak je niet meer kan bevredigen. Je bent inmiddels beter gewend, je loopt er simpelweg voorbij in de supermarkt. En als je ervoor zorgt dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft, zul je op een dag zélfs die donzige moorkoppen voorbij lopen. Echt waar!

Gezond eten en afvallen is simpel 🥑

Gezond eten en afvallen cursusWil je meer tips en inspiratie om gezonder te eten? Schrijf je dan in voor mijn online cursus blei lijf.

Deze cursus helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken. In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met blei lijf lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over blei lijf en schrijf je direct in…

Hieronder vind je nog enkele soChicken artikelen met meer tips om gezonder te eten:

Ontdek hoe je snel positiever in het leven komt te staan ☀️

Volg onbeperkt compacte cursussen, stappenplannen, video-meditaties en meer. Start vandaag jouw opwaartse spiraal. 🌱

Begin nu met 46% korting

Zo blijf je lekker positief ☀️

Ontvang ook iedere maandag gratis tips om je leven steeds leuker te maken. Ruim 150.000 mensen zijn al lid!

Goed om te weten
Je ontvangt elke maandagochtend versgelegde inspiratie en af en toe een extra update. Je kunt je altijd uitschrijven. Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord dat we je gegevens met zorg en liefde verwerken volgens onze privacyverklaring. 💛