Artikel opslaan

1. Ga regelmatig naar de sauna

De sauna is een perfecte plek om je lichaam te zuiveren. Door de warmte zul je veel transpireren waardoor je lichaam afvalstoffen snel af kan voeren. Bovendien helpt het tegen een onzuivere huid.

Door regelmatig de sauna te bezoeken drijf je schadelijke stresshormonen af en ondersteun je een goede doorbloeding. Wees niet bang om de koude douche of het dompelbadje te pakken!

Kom maar op

Reserveer mijn nieuwe boek 🎉

Bestel mijn nieuwe boek Kom maar op nu vooruit en ontvang een exclusieve bonus! 🥳

Wacht niet te lang, de oplage mét bonus is beperkt!

Lees meer en reserveer

2. Drink veel water

Voor een zuiver lichaam is een goede vochthuishouding essentieel. Zorg dat je voldoende zuiver water drinkt. Wanneer je genoeg water binnen krijgt lopen allerlei processen in je lichaam efficiënter. Denk hierbij aan je stofwisseling, het afvoeren van afvalstoffen en het onderhouden van lichaamscellen.

Drink regelmatig even een glas water. Bijvoorbeeld iedere keer wanneer je in de keuken staat. Of neem een flesje water mee. Let er wel op dat je dit flesje regelmatig met heet water en sop reinigt, want een flesje dat je steeds vult is een bron van schadelijke bacteriën.

3. Drink groene thee

Groene thee bevat gezonde anti-oxidanten die schadelijke stoffen in je lichaam onschadelijk maken. Door dagelijks minimaal één en maximaal vier koppen groene thee te drinken pluk je de vruchten van de helende werking. Lees ook Groene Thee: een heilzaam groen wonder.

4. Eet groente en fruit

Groente en fruit zitten boordevol vitaminen, vezels, anti-oxidanten en belangrijke mineralen. Door iedere dag veel groente en fruit te eten houd je je lijf zuiver en gezond.

Bij de meeste groenten geldt: hoe minder ze bewerkt worden hoe gezonder ze zijn. Kook dus niet al je groenten, maar wok of grill ze ook regelmatig. Je kunt ook verse shakes maken met fruit, of met groente en fruit.

Meer groente binnenkrijgen is niet zo moeilijk als het lijkt. Zorg dat je altijd wat ‘snack groenten’ in huis hebt zoals komkommer, cherry tomaatjes of wortels. Daarnaast kun je meer groente verwerken in dingen die je normaal al eet, zoals een boterham met kaas, sla en tomaat. Ook het drinken van groene smoothies is een eenvoudige manier om verse, heilzame groente binnen te krijgen.

5. Neem een multivitamine

Weet jij zeker dat je geen vitaminen tekort komt? Het kan zijn dat je een tekort hebt aan bepaalde mineralen of belangrijke vitamines zonder dat je het weet. Door dagelijks een goede laaggedoseerde (niet meer dan 100% ADH) multivitamine te slikken weet je zeker dat je iedere dag de optimale hoeveelheid vitaminen binnen krijgt, in plaats van de minimale hoeveelheid.

Vitaminen stroomlijnen allerlei belangrijke processen in je lichaam, en een langdurig tekort aan één of meerdere vitaminen/mineralen kan klachten veroorzaken en veroudering versnellen.

Lees ook Slik Vitaminen als Gezondheidsverzekering.

6. Kies voor verse sappen

De meeste sappen uit de supermarkt zitten vol met conserveermiddelen en suiker. En als er geen suiker in zit dan vind je er vaak kunstmatige zoetstoffen in terug. Laat je niet verleiden tot deze zogenaamd gezonde sappen. Maak thuis je eigen fruitsapjes!

Je kunt natuurlijk zelfs sinaasappels persen, dat is een goed begin. Verder is het heel eenvoudig om gezonde smoothies te maken met verse vruchten en bijvoorbeeld wat yoghurt. Je kunt je fruit groot inkopen en dit vervolgens snijden en invriezen in kant-en-klare porties. Zo kun heb je ‘s ochtends razendsnel een verse en gezonde smoothie bereid!

7. Eet zuivere vezels

Vezels zorgen voor een goede stoelgang en helpen je darmen efficiënt te werken. Kies niet voor kunstmatige vezels die de vinden zijn in veel bewerkte producten als koekjes of kant-en-klaar shakes.

Zuivere, natuurlijke vezels vind je in volkorenbrood en gezonde ontbijtgranen als muesli. Ook groente bevat erg veel vezels. Vooral de meer stugge groenten zoals broccoli.

8. Kies voor kleine porties

Stop met overeten en eet in kleine porties. Eet voldoende om je honger weg te nemen, en stop daarna. Door te eten in kleine porties kan je lichaam het eten goed verwerken, en sla je minder overtollige caloriëen op als vet.
Lees ook 5 Tips tegen Te Veel Eten en een Vol Gevoel

9. Laat je masseren

Massage is een effectieve manier om afvalstoffen en stresshormonen uit je lichaam te verdrijven. Door jezelf regelmatig te laten masseren houd je je lijf soepel en zuiver. Hoewel een massage niet goedkoop is geven de meeste mensen maandelijks meer geld uit aan de kapper.

Doe je lichaam eens een plezier, en laat jezelf masseren.

10. Laat stress ontsnappen

Stress is een destructieve kracht in je lichaam. Als je stress in de hand kunt houden, zorg je ervoor dat je lichaam niet belemmerd wordt in haar helende processen. Ontspan regelmatig, vind rust en mediteer.

11. Laat koffie en alcohol staan

Koffie, alcohol, sigaretten en drugs zijn zaken die je lichaam juist verontreinigen in plaats van het te zuiveren. Gebruik dit dan ook altijd met mate, en probeer sowieso te stoppen met roken. Een zuiver lichaam zul je nooit bereiken als je meerdere sigaretten per dag rookt.

12. Geef jezelf verse zuurstof

Door dagelijks een ademhalingsoefening te doen ontwikkel je een gezondere manier van ademhalen. Wie goed ademt krijgt dagelijks meer zuurstof binnen dan iemand die niet goed ademt.

Zuurstof voedt je cellen en helpt ze te vernieuwen. Wanneer je cellen te weinig zuurstof krijgen verouderen ze sneller. Je kunt speciale therapieën volgen die je helpen meer pure zuurstof in je cellen te krijgen. Je kunt echter ook goede ademhalingstechnieken aanleren zodat je dag in dag uit al je cellen kunt voorzien van voldoende verse zuurstof.

Meer tips om je lichaam te zuiveren?

Anti-oxidanten en essentiele mineralen die te vinden zijn in groene bladgroenten helpen je lichaam om afvalstoffen te neutraliseren. Door regelmatig gevarieerde groene bladgroenten binnen te krijgen voorkom je verzuring van je lichaamscellen, en kan je lijf zichzelf goed ontdoen van giftige afvalstoffen.

Wil je weten hoe je deze bladgroenten met een simpele gewoonte dagelijks binnen kunt krijgen? Lees dan dit artikel…

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test