Artikel opslaan

“Reading is to the mind what exercise is to the body.”
Joseph Addison

Doe me dan maar een boek

Zoals ik in mijn eerdere artikel over betere cadeaus al aangaf: levensveranderende non-fictie boeken zijn perfecte cadeautjes:

  • Ze zetten de lezer aan het denken.
  • Ze vallen precies in de juiste prijscategorie.
  • Ze bevatten wijsheden die je soms niet direct kunt toepassen, maar later ineens heel relevant worden als je na een paar maanden nog eens door het boek heen gaat.
  • Ze zijn makkelijk door te geven aan anderen en gaan daardoor super lang mee.

Ik verslind boeken met huid en haar. Ik heb een Kindle eReader waar ik direct Engelstalige boeken op kan bestellen. En zodra ik nieuwsgierig word over een onderwerp ga ik op zoek en lees ik er een boek over – vooral als ik op reis ben.

Lezen is mijn favoriete manier om nieuwe ideeën tot me te nemen en inspiratie op te doen om mijn leven leuker te maken.

Niet ieder boek verandert mijn leven drastisch. Maar uit ieder boek neem ik wel iets mee. Nieuwe ideeën planten nieuwe zaadjes die soms jaren later pas ontspruiten. En andere ideeën inspireren me om directe veranderingen door te voeren. Zoals minimaliseren, gezonder eten en mindful leven.

En om die reden geef ik boeken ook graag cadeau. Een goed boek op het juiste moment kan een vriend of familielid helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Hieronder heb ik mijn favoriete nieuwe boeken en klassiekers op een rijtje gezet. Ik heb me beperkt tot de boeken die eenvoudig verkrijgbaar zijn in Nederland, aangezien ik veel Engelse boeken lees die soms wat lastiger te verkrijgen zijn. En ik verwijs zoveel mogelijk naar Nederlandstalige boeken.

Let op: Als je een of meerdere boeken bestelt via onderstaande links, dan ontvang ik van Bol.com een kleine commissie over je aankoop zonder dat het jou extra geld kost. Door je cadeautjes via mijn links te bestellen kan ik ook lekker boeken blijven lezen. 😉

Vergeet ook niet om een kijkje te nemen naar Steeds leuker – het soChicken boek!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Het dertigers dilemma

Pfff. Ik ben nog niet eens dertig, maar dilemma’s genoeg. De twijfels komen niet alleen bij mij op – ik zie het ook overal om me heen. Bijna 80% van mijn vriendenkring gaat op één of andere manier door een quarter-life crisis.

Worstel je met vraagstukken als “wat wil ik met mijn leven?”, “is dit het nu?”, “zit ik wel op je juiste spoor?” en “ik heb alles wat ik wilde, maar hoe word ik nu gelukkig?” – dan is dit boek iets voor jou.

En het is het perfecte cadeau voor de dwalende dertigers of bijna-dertigers in je leven.

Het dertigers dilemma

dertigers-dilemma

2. De groene meisjes

Ben je aan het flirten met een plantaardig eetpatroon? De groene meisjes bloggen er al jaren over, en hebben nu ook een vrolijk en praktisch boek uitgebracht met tips en inspiratie om lekker duurzaam te eten én te leven.

Plantaardig eten is gezond voor je lijf én voor de planeet. Zoals je misschien weet eet ik thuis bijna helemaal plantaardig (op geitenkaas na, dat blijft maar opduiken in de koelkast). Als je op zoek bent naar gezellige plantaardige inspiratie dan kom je met dit boek niets tekort!

De groene meisjes

degroenemeisjes

3. Hoogsensitiviteit als kracht

Onze leefomgeving geeft ons steeds meer prikkels. Internet, smartphones, televisie, meer verwachtingen en meer keuzes. En steeds meer mensen merken dat hun drempel lager ligt dan die van andere mensen.

Ben jij hooggevoelig, of denk je dat je hebt bent? In dit praktische boek vind je handvatten, inzichten en tips die je helpen je hooggevoeligheid te zien en gebruiken als kracht. Fijn voor jezelf of een mooi cadeau voor mensen die worstelen met hun gevoeligheid.

Hoogsensitiviteit als kracht

hoogsensitiviteit

4. Zonder suiker

Wil je ook afkicken van je suikerverslaving? Goed idee. Niet alleen omdat het je helpt afvallen. Maar vooral omdat je je energieker, fitter en vrolijker zult voelen.

Dit boek bevat praktische handvatten en stappenplannen om dit voor elkaar te krijgen. Een mooi voornemen voor het nieuwe jaar!

Zonder suiker

zondersuiker

5. Stilzitten als een kikker

Wil je wat meer kalmte en mindfulness creëren in een gezin met kleine kinderen? Dit boek helpt kinderen spelenderwijs trainen om vaker in het moment te zijn. Fijn in een tijdperk vol met elektronica en afleidingen. En je kunt zelf lekker meedoen, waardoor jij ook lekker mindful wordt.

Stilzitten als een kikker

stilzitten

6. Opgeruimd!

Ik ben lyrisch over dit boek. Nee, ik bedank mijn tas niet na een dag buiten de deur. En ik stop mijn sokken nog steeds in een prop. Maar verder zijn de principes in dit boek onmisbaar als je je huis lekker wilt opruimen. Ik heb dit boek al eerder aanbevolen, en ik doe het hier opnieuw. Simpelweg omdat ik weet dat de methode verbazingwekkend goed werkt.

Een leuk cadeau voor mensen die dolgraag willen opruimen, maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen.

Opgeruimd!

opgeruimd

7. Sterker dan ooit

Ook het nieuwste boek van Brené Brown helpt je meer vanuit je hart te leven. Haar eerdere boeken draaiden om het accepteren van je imperfecties, en de moed hebben om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dit boek helpt je sterker terugkomen wanneer je valt.

Ontdek hoe je dichter bij jezelf kunt komen en vind de moed om je keer op keer kwetsbaar op te stellen. Zelfs als je gekwetst wordt. Zodat je elke dag voluit kunt leven.

Sterker dan ooit

sterker dan ooit

8. Hypotheekvrij!

Gerhard Hormann heeft diverse inspirerende boeken geschreven over slimmer en kalmer leven. Hypotheekvrij! is zijn meest praktische en populaire boek – dat huiseigenaren inspireert om de hypotheeklasten te verlagen en zo rond te kunnen komen met minder geld.

Dit boek helpt je je kijk op geld te veranderen en staat boordevol praktische tips om te beginnen met het aflossen van je hypotheek (zie ook mijn tips). Zodat je uiteindelijk ‘gratis’ kunt wonen, minder kunt werken, meer kunt genieten en lekker kalm kunt leven.

Hypotheekvrij!

hypotheekvrij

9. How not to die (Engels)

Dit splinternieuwe boek is het resultaat van honderden wetenschappelijke studies die zijn uitgelicht op NutritionFacts.org – Een Amerikaanse non-profit organisatie die de nieuwste degelijke wetenschappelijke studies rondom voeding begrijpelijk maakt in toegankelijke video’s.

Met als doel de mythes, commerciële belangen en tegenstrijdigheden uit voedingsadvies te halen. Zodat we gewoon kunnen eten wat het meest gezond is.

Niet alleen laat dit boek zien hoe je gezonder kunt leven. Het laat ook zien hoe en waarom het aanpassen van je eetpatroon je de mogelijkheid geeft om allerlei ziektes te voorkomen, vertragen en zelfs genezen. Het boek is net uit, en dus nog niet verkrijgbaar in het Nederlands.

How not to die

hownottodie

10. Essentialism (Engels)

Waarom dit boek nog steeds niet vertaald is blijft een raadsel voor me. Essentialism is Opgeruimd! voor de rest van je leven. Dit boek helpt je je leven op te ruimen door zuigende verantwoordelijkheden en projecten uit je leven te snijden.

Na het lezen van dit boek heb ik direct een aantal projecten de nek omgedraaid. Dit gaf me meer lucht om me te richten op de zaken die ik echt belangrijk vind. Perfect voor mensen die continu teveel hooi op hun vork nemen, weinig projecten afronden en zich vaak overweldigd voelen.

Essentialism

essentialism

11. Coach jezelf naar succes

Een eerdere versie van dit boekje was één van mijn eerste boeken over persoonlijke ontwikkeling. Laatst kwam ik het tegen in mijn boekenkast, en werd ik er opnieuw erg blij van.

Dit boekje staat letterlijk bomvol geweldige tips om je leven in een opwaartse spiraal te brengen. Luchtig, grappig en lekker praktisch. Fijn voor mensen die even niet meer zien hoe ze vooruit moeten, of voor mensen die gewoon wat handvatten kunnen gebruiken.

De toegankelijkheid én betaalbaarheid maken dit boekje een perfect cadeautje.

Coach jezelf naar succes

succes

Nóg meer boekentips?

Zit er niets voor je tussen? Kijk dan eens bij deze boekenlijsten:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test