Artikel opslaan

De lente staat voor de deur!

Nog even en we kunnen weer genieten van geurige lentebloesem, kleine eendjes in de sloten en een heerlijk warm zonnetje op een fijn terras met een goed glas wijn.

De lente staat voor de deur! De lente is het seizoen dat symbol staat voor een nieuw, fris begin. Tijd dus om van de gelegenheid gebruik te maken en zelf ook een frisse start te maken aan het begin van de lente.

Ga aan de slag met de onderstaande stappen, en schud die koude winter supersnel uit je lijf!

Ben je klaar voor een positieve spiraal?

Ik leer je de snelle & moeiteloze weg naar een positief leven dat overloopt van blijdschap, rust, balans & betekenis. 🎉

In het Broednest volg je onbeperkt tientallen praktische compacte cursussen. Al meer dan 13 duizend mensen gingen je voor!

Probeer nu GRATIS

1. Ga lekker bewegen in de buitenlucht

De winter is voorbij, je hebt genoeg binnen gezeten! Zoals we eerder schreven is buitenlucht gezond en maakt daglicht je energiek en gelukkig.

Ga dus lekker naar buiten en kom in beweging. Door nu te beginnen je sportgewoonte weer aan te zwengelen ga je de lente goed tegemoet. Beweging maakt je niet alleen fitter en aantrekkelijker, je krijgt op den duur ook veel meer energie en je voelt je al snel een stuk gelukkiger!

Dus schud dat winterspek van je af en trek je hardloopschoenen aan! Of ga lekker skaten, fietsen of wandelen! Op zoek naar meer inspiratie? Kijk eens naar de onderstaande artikelen:

Ga lekker de deur uit en kom in beweging. Je zult merken dat dit de beste manier is om je lente te beginnen!

2. Geef je huis een lekkere oplapper

In de winter maken we ons huis knus en gezellig. We zijn veel binnen, en ons warme huis beschermt ons tegen de kou buiten. Nu de lente begint is het tijd om de aandacht naar buiten te keren!

Doe je best om de buitenwereld naar binnen te halen. Maak je huis licht en luchtig, haal wat mooie bloemen en planten in huis en gooi regelmatig een raam open om die heerlijke lentegeur binnen te halen.

Je kunt er ook voor kiezen om je huis lekker op te ruimen, schoon te maken en hier en daar op te knappen. Plak eens een nieuw behangetje op de muur of vervang wat meubelstukken.

De grote lente-schoonmaak is een beetje achterhaald, maar een fris en opgeruimd huis vormt zeker een goede start voor een geweldige lente!

3. Haal de bezem door je todo lijst

Wat heb je op dit moment allemaal op je bord liggen? Welke projecten spelen er in je leven en op je werk? Welke toestanden heb je met je meegesleept uit die ijzige winter? Neem eens de tijd om je takenlijst kritisch te bekijken. Misschien kun je bepaalde zaken schrappen waardoor je je lichter en vrijer kunt voelen!

Vaak stapelen kleine taken zich makkelijk op. Je hebt het gevoel dat je ontzettend veel te doen hebt, ook al hebben veel taken misschien helemaal geen prioriteit. Wil je weten hoe je jouw takenlijst lekker kunt opschonen? Laat je dan inspireren door de onderstaande artikelen:

Een compacte takenlijst geeft je focus, meer plezier en meer vrijheid. Laat je leven niet volstromen met allerlei tijdrovende toestanden, maar ga de lente lekker luchtig tegemoet!

4. Start met een inspirerende verandering

Een nieuw seizoen betekent tijd voor een nieuw begin. Geef je leven meer diepte door een uitdagende verandering door te voeren. Waarom koop je niet eens een inspirerend boek waarmee je een aspect van jouw leven kunt veranderen?

Kies ervoor om deze lente aan je zelfvertrouwen te werken, word assertiever, groei in je sociale vaardigheden, pak je uitstelgedrag aan, leer mediteren, bouw meer energie op, doe een kookcursus of word een expert op het gebied van gezondheid.

Een goed boek kan je inspireren om veranderingen te maken waar je nog jaren lang profijt van hebt. Jezelf ontwikkelen is leuk, bevredigend en bovendien altijd de moeite waard.

Begin je lente met een frisse start!

De lente is een mooi moment om je leven een nieuwe impuls te geven. Begin je lente met een energiek, luchtig, vrij en gelukkig gevoel. Ontwikkel jezelf, ruim je leven op en geniet van al het moois dat dit prachtige seizoen te bieden heeft.

Wil je nog meer positieve inspiratie om deze lente onvergetelijk te maken? Lees dan de onderstaande soChicken artikelen:

soChicken Gelukstest

Hoe zit jij in je vel? Doe de gelukstest!

Ontdek hoe goed jij in je vel zit. Deze gratis test vertelt je in 2 minuten hoe gelukkig jij bent en welke stappen je kunt zetten om je leven leuker te maken.

Start de test